keresés menü

Megéri kapszulás kávéfőzőt használni?

A kapszulás kávéfőzők elterjedése új korszakot hozott a kávékedvelők számára. Sokkal egyszerűbb kávéfőzést tesznek lehetővé, mivel csak be kell helyeznünk a hermetikusan lezárt, őrölt kávéval töltött kapszulánkat a gépbe, és néhány perc múlva már élvezhetjük is a forró italt.

Milyen előnyei vannak a kapszulás gépeknek?

A kotyogós, az automata és a karos kávéfőzők helyett sok esetben érdemes inkább a kapszulásokat előnyben részesítenünk. Hogy miért? Nézzük a főbb érveket!

  • Kedvezőbb az áruk, mint a hasonló minőségű kávét előállító karos gépeknek.
  • Használatuk nem igényel speciális ismereteket. Nagyon egyszerűen, bármiféle előképzettség nélkül képesek lehetünk működtetni őket.
  • A kávékészítés után a tisztítási folyamatokat sem szabad elhanyagolnunk! A kapszulás kávéfőzőknél szerencsére ez is nagyon egyszerűen elvégezhető.
  • A kapszulák szavatolják az állandó minőséget. A hagyományos kávéfőzés esetében a felnyitott csomagolásban a kávé oxidatív folyamatok hatására folyamatos minőségromlásnak van kitéve. A lezárt kapszulák ezt teljesen kiküszöbölik.
  • A többi kávéfőzőhöz viszonyítva rövid elkészítési idővel számolhatunk. Ezek a gépek kifejezetten gyorsan dolgoznak.
  • Nemcsak gyorsan, de nagyon egyszerűen történik minden. Miután behelyeztük a kapszulát, csak egy gombnyomás, és már automatikusan el is készült a kívánt fekete ital. Akár még gyerekek is biztonságosan képesek működtetni őket. Természetesen koffeinmentes italok is készíthetők ezekkel a kávéfőzőkkel. Például a forró csoki minden gyerek nagy kedvence lehet.
  • Kis méretük miatt a legtöbb konyhában találhatunk számukra helyet.

Milyen beállítási lehetőségeket nyújthatnak?

Ha minőségibb darabokat választunk, amilyenek a Premiumshop24.hu-nál kapható Cremesso kapszulás kávéfőzők, számos beállítási lehetőséget élvezhetünk. Mik lehetnek ezek? Íme pár példa:

  • Fontos, hogy be tudjuk állítani a felhasznált víz mennyiségét. Ezzel szabályozhatjuk, hogy hosszabb vagy rövidebb kávét szeretnénk fogyasztani.

  • A csészénk magasságát is fontos beállítanunk. Ennek hiányában a magasabb csészéinket esetleg nem tudnánk betenni a gép alá, a kisebbekből pedig kifröcsöghetne a magasból lezúduló forró fekete.
  • A fejlettebb gépek képesek időben értesíteni a felhasználót, ha vízkőtelenítésre van szükség. Általában ez a folyamat is egyszerűen végigvihető. 

Megéri beszerezni egyet?

Nem véletlenül ilyen népszerűek a kapszulás kávéfőzők. A kapszulák rengeteg ízvariációt biztosítanak. A kezelésük egyszerű. A beszerzésük pedig nem igényel túl nagy anyagi ráfordítást.

(Szponzorált tartalom)