keresés menü

Már otthonunkban is átélhetjük a valódi moziélményt

Hiába rendelkezik manapság szinte minden család legalább egy streamingelőfizetéssel, a mozik vonzereje továbbra sem csappant meg. Hisz teljesen más élmény egy filmet televízión vagy laptopon megnézni, mint egy moziteremben, ahol mind a látvány, mind a hanghatás sokkal intenzívebb.

Ám a jó hír, hogy egy high-end házimoziszettel és egy megfelelően berendezett szobával már otthon is a miénk lehet a mozizás élménye.

A kábelek kiválasztásának fontossága

Már a kezdetekkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy profi házimozirendszer kiépítése nem kis feladat. Hisz a megfelelő készülékek beszerzésén túl az olyan látszólagos apróságokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, mint a kábelek. Talán nem is gondolnánk, mennyire sok múlik a berendezéseket összekötő vezetékek minőségén.

A Stream Audio aktív mélysugárzó kábeleinek kínálatában azonban biztosan nem fogunk csalódni, hisz a cég kizárólag prémium termékeket kínál. Márpedig az aktív mélysugárzó egyetlen házimozi-rendszerből sem hiányozhat, de még egy zenehallgatáshoz használt sztereó berendezésnek is megadja azt a bizonyos pluszt, amivel az élmény teljessé válik.

Bár manapság egyre több területen alkalmazzák a vezeték nélküli megoldásokat, a high-end szegmensben viszont még mindig a kábeles összeköttetést részesítik előnyben, hisz jobb hangminőséget és stabilabb jelátvitelt biztosítanak.

Ám az még önmagában nem elég, hogy megtaláltuk álmaink erősítőjét és egy hozzá passzoló aktív mélysugárzót, hiszen legalább ekkora gondossággal kell eljárni a kettőt összekötő kábel kiválasztásakor is. Egy silányabb darab ugyanis nem fogja olyan minőségben továbbítani a jelet, mint ahogy azt elvárnánk, ezáltal nem tudjuk kihasználni a mélyládánk valódi teljesítményét sem. Ugyanez természetesen vonatkozik az összes többi hangfalra is. 

Televízió helyett projektor és vetítővászon

Mivel a mozik digitális kijelzők helyett mind a mai napig a vászonra vetítés technikáját alkalmazzák, ezért evidens, hogy otthon is ezt a megoldást kell követni, ha a lehető legélethűbb moziélményre törekszünk.

A hatalmas képátmérőjű televízió helyett vásároljunk inkább vásznat és egy profi projektort, melyekkel akár a 8K felbontású filmeket is nézhetünk. Valamint érdemes gondoskodni arról is, hogy a “moziszoba” teljesen besötétíthető legyen, nehogy a kinti fény belerondítson a filmezésbe.

A kifogástalan képminőséget nyújtó berendezés és a tökéletes hangrendszer mellé szerezzünk be kényelmes ülőalkalmatosságokat, és már kész is az a saját otthoni filmszínház!

A választáshoz kérjünk szakszerű segítséget!

Mint említettük, egy ilyen szett összeállítása közel sem egyszerű, az eszközök kiválasztása szakértelmet igényel, hisz még egy szimpla kábel is rengeteg mindent befolyásol. 

A legjobb, amit tehetünk, hogy egy előre egyeztetett időpontban felkeressük a Stream Audio bemutatótermét, ahol kipróbálhatjuk az egyes készülékeket, és szakmai tanácsokat is kapunk arra vonatkozóan, hogyan állítsuk össze újdonsült házimozi-rendszerünket.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥