keresés menü

Magasfényű vagy matt konyhabútort válasszunk?

Számos vonzó felület létezik, amikor a konyhánk megjelenéséről van szó. Van azonban két felület, amely évek óta a legnépszerűbb: a matt és a magasfényű. Könnyen belátható, hogy miért választják egyre többen az ilyen típusú konyhabútorokat – főként a tartós felépítésük és a tetszetős megjelenésük miatt.

Mindkettő nagyszerűen néz ki, ezért fontos megkülönböztetni a kettő közötti különbségeket, hogy jól tájékozott ítéletet hozhassunk.

Magasfényű konyhabútorok

A KonyhaMax.hu magasfényű konyhabútorai valóban átalakíthatják konyhánkat. Ez a felület ugyanis világos teret, csillogó stílust és személyiséget teremt a helyiségben. De nemcsak vizuálisan lesznek vonzóak, hanem praktikus megoldást is jelentenek, amelyet évekig élvezhetünk az otthonunkban.

Előnyeik

Egy egykor régi és fáradt helyiség, amely új megjelenést igényel, drasztikusan megváltoztatható, és a modern dizájn megtestesítőjévé válhat a magasfényű konyhabútorok segítségével. 

Mivel a természetes és mesterséges megvilágítást is egyaránt visszatükrözik, így a fény visszaverődik a felületekről, és nyitott, barátságos teret teremthet az otthonunknak. Ez azt jelenti, hogy – napszaktól és évszaktól függetlenül – a konyhánk természetesen világosabb lesz, és nagyobbnak tűnik majd. 

Gyakran alkalmazott taktika, hogy a magasfényű konyhabútorokat kontrasztos, merész színekben pompázó konyhaajtókkal párosítják. Ezek így egy igazán érdekes esztétikát kölcsönöznek egymásnak, létrehozva egy saját egyedi stílust, amelyet soha nem fogunk megunni.

Mi a helyzet a matt konyhabútorokkal?

Ha egy olyan konyhai dekorációt kellene megemlítenünk, amely a tömegek szívébe lopta magát, az az elmúlt néhány évben határozottan a matt konyhabútor, és ennek jó oka van! 

A védjegyként megjelölt drámai tónusok és blokkszínek a lakástulajdonosok slágerévé váltak szerte a világon, ami hatalmas árnyalatválasztékot eredményezett. De hogyan javíthatja a matt a konyhánk megjelenését?

Előnyeik

A matt felülettel könnyedén divatossá varázsolhatjuk a konyhánk kinézetét – akár önálló színváltozatként, akár egy meglévő színsémába keverve. 

Ha matt konyhabútort vagy ajtót választunk, a fény nem fog visszaverődni a felületekről. Ez azt jelenti, hogy a szín mindig ugyanaz marad, vagyis a konyhánk mindenféle szögből ragyogó lesz, függetlenül attól, hogy hol tartózkodunk.

Emellett pedig nem kell aggódni az uralkodó blokkszínek miatt sem. Biztosak lehetünk benne, hogy az áruházak a világosabb tónusok széles skáláját kínálják, amelyek tökéletes kontrasztot biztosítanak akár a sötét, akár más, lágyabb árnyalatokhoz.

Tehát melyik a legjobb?

Most, hogy elmondtuk mindegyik előnyeit, ideje eldönteni a fényes és matt vitát. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogy egyesek gondolják. 

Mindegyik opciónak nagyon sok előnye van, ezért nehezen tudnánk végleges választ adni! Csak annyit mondhatunk: bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, hosszú távon mindegyikkel egy divatos dizájnt nyerük, amely új életet ad a konyhánknak.

(Szponzorált tartalom)