keresés menü

Lépj időben a SZÉP Kártya elfogadás irányába!

Sok cég alkalmazza az úgynevezett béren kívüli juttatások kifizetéséhez a SZÉP Kártyát, amelynek eddig elég szigorú elfogadási feltételei voltak. Az összeg egy részét szálláshelyre, egy részét vendéglátásra, egy részét szórakozási lehetőségekre lehetett költeni. Ezt a felosztás már eltörölték, és várhatóan még inkább pozitív irányba fog változni a helyzet. 

Milyen változások várhatók a SZÉP Kártya elfogadása terén?

A legújabb tervezet szerint 2023. augusztus 1-jétől a SZÉP Kártyára vonatkozóan módosítják a szabályozást. Amennyiben a SZÉP Kártyával hideg élelmet is lehet majd vásárolni, minden élelmiszer-kereskedő cégnek érdekében áll majd, hogy a vásárlók tudjanak ezzel az eszközzel fizetni. Ezt a lehetőséget tehát nem érdemes kihagyni. 

Persze mindehhez olyan megbízható bankkártya-elfogadási megoldással kell rendelkezned, amelyek SZÉP Kártyát is elfogadnak, ilyenek a BizPay által közvetített Worldline szolgáltatásai. Ha jelenlegi terminálod nem tudja ezt a funkciót, érdemes megfontolnod a szolgáltatóváltást. A BizPay asztali LAN-on terminálokat, mobil terminálokat, E-Commerce és Linkpayment szolgáltatásokat, valamint Tap on Mobile alkalmazást tud biztosítani a vállalkozásod pénzügyi folyamataihoz. 

Hogyan válhatsz kereskedőként SZÉP Kártya elfogadóvá?

A kereskedő cégeknél tehát hamarosan meg fog jelenni a vásárlók azon igénye, hogy SZÉP Kártyával tudjanak fizetni. A vásárlók szívesen fogják a munkáltatójuk által a SZÉP Kártyára utalt összeget élelmiszerre, vagyis a megélhetéshez szükséges árucikkek megvásárlására költeni. Csak rajtad múlik, hogy ezt az összeget a te boltodban költik-e el!

Ahhoz, hogy kereskedőként SZÉP Kártya elfogadóvá válj, a 76/2018-as kormányrendelet 5. paragrafusában meghatározott TEÁOR számmal kell rendelkezned, és bizonyos pénzügyi és működési feltételeket teljesítve be kell nyújtanod a pályázatodat. A SZÉP Kártya szolgáltatás ugyanis a termináltól független, amit igényelned kell a szolgáltatónál. 

Ahhoz, hogy minden típusú SZÉP Kártyát el tudj fogadni a vásárlóidtól, érdemes mind a négy szolgáltatóval szerződést kötni. Ezek az OTP, a K&H, az MBH és az Edenred. A szerződéskötés folyamata magában foglalja a jogi feltételek teljesülésének, a céged jogosultságának és a pénzügyi helyzetének a felülvizsgálatát. Ez akár több hetet is igénybe vehet, ezért ha versenyképes szeretnél maradni, érdemes időben elindítanod ezt a folyamatot. Amennyiben jóváhagyják a kérvényedet, a SZÉP Kártya szolgáltató 3 napon belül elküldi a bekapcsolási kérelmet a POS szolgáltatónak.

Miért előnyös számodra a SZÉP Kártya elfogadás?

Bár a SZÉP Kártyával való fizetésnek van tranzakciós díja, de kb. 2,5 millió kártya van forgalomban, ami nagyon sok potenciális ügyfelet jelent a céged számára. Az új fizetési lehetőségnek köszönhetően újabb vásárlók fogják felkeresni az üzletedet, ami megnöveli a forgalmat. 

A SZÉP Kártya elfogadás tehát rövid és hosszú távon is kifizetődő lesz a számodra, így nem érdemes lemaradni erről a lehetőségről. 

(Szponzorált tartalom)