keresés menü

Legyen virtuális szervered beruházás nélkül!

A VPS mozaikszó az angol Virtual Private Server szavakból keletkezett. A virtuális szerver olyan önálló egységek rendszere, amelyek nagy teljesítményű szerveren működnek.

Teljesítmény, memória és tárhely tekintetében is ugyanazt képesek biztosítani, mint a fizikális, különálló szerverek. Sőt, funkció és biztonság tekintetében is ugyanolyan értékűnek tekinthetők. Jellemzően mérsékelten használják ki a nagy teljesítményű szervereket, ezért aztán több feladat ellátása sem okoz gondot számukra.

Míg dedikált szerver bérlése esetén az adatok fizikailag is elkülönülnek egymástól, VPS esetén ez nem így történik. Éppen ennek köszönhetően senki sem tud olyan módon hozzáférni az adatokhoz, mint egy fizikai szervernél.

Van még egy fontos dolog, amit a virtuális szerverről tudni érdemes. A fizikai karbantartás nem a megrendelő feladata. A virtuális szerveren persze futtatható saját operációs rendszer, ezt bármikor frissítheti az ügyfél.

Mik a VPS fő előnyei?

A már felsoroltakon felül a VPS fő előnye, hogy azonnal üzembe lehet helyezni, testreszabása nem bonyolult. A RackForestnél állandó biztonsági mentések, valamint Intel Xeon Brand szerverek garantálják a gördülékeny működést – ha kíváncsi vagy, milyen az élet VPS-sel, ezt 5 napig ingyen tesztelheted.

A dedikált erőforrások mellé 24 órás telefonos ügyfélszolgálati támogatás jár. Ezenfelül superuser hozzáférést is biztosítanak a számodra.

Mit érdemes tudni a Linux VPS-ről?

A RackForestnél KVM virtualizációt használnak a Linux virtuális szerverekhez. Az ügyfélportálon keresztül a megrendelők tudják a gépeiket konfigurálni. A virtuális szerver azonnal rendelkezésre áll Paypalos fizetés esetén.

10 Gbps internet kapcsolatot tartalmaz minden Linux VPS. Jár egy darab IPv4 IP cím és 56 IPv6 tartomány. Előre telepített Linux operációs rendszerrel és 99,95%-os rendelkezésre állással tervezhetsz.

Amit a Windows VPS-ről jó, ha tudsz

A Microsoft Hyper-V technológiának köszönhetően a Microsoft Azure felhőből pár klikk segítségével átmigrálhatók a RackForesthez a gépek, az esetleges környezeti különbségek kiküszöbölésre kerülnek.

A Linux VPS-hez hasonlóan 10 Gbps-os internetkapcsolattal, egy IPv4 IP címmel és 56 IPv6 tartománnyal számolhatsz. A Windows VPS tartalmaz egy Windowserver licencet is.

Milyen kiegészítő szolgáltatások választhatók?

Egy darab díjmentes privát VLAN alapból jár, de havidíjért cserébe kérhetsz második VLAN-t is. Igényelhető VPS szerver üzemeltetés, redundáns Loadbalancer és emelt szintű szerver monitorozás is, ugyancsak egy előre meghatározott havidíjért cserébe. Kérhetsz extra IP címeket és backup FTP tárhelyet is.

Mind a Linux, mind a VPS csomagokhoz tudsz pluszban rendelni 10 GB-os csomagonként tárterületet. Ha a rendelkezésre álló memóriát szeretnéd bővíteni, arra 1 GB-os egységenként van lehetőséged.

(Szponzorált tartalom)