keresés menü

Kutyusunk bundája elegendő védelmet nyújt számára?

A hidegebb időkre ugyanúgy fel kell készíteni állatunkat, mint a nyári melegre. Nálunk viszonylag ritka az extrém hideg időjárás, de akár tapasztalható havazás, akár nem, az állatok számára ugyanúgy megterhelő. 

A kinti kutyusok és cicák téli bundára váltanak, de ezenkívül hogyan támogatható az ellenálló képességük?

A fizikai állóképesség javítása

Azontúl, hogy azokban az időkben megváltozik a bundájuk szerkezete, fokozódik a táplálékfelvétel is, hogy a bőr alatti zsírszövet kellően megvastagodhasson, ez pedig a hőszigetelésben játszik szerepet. A megfelelő minőségű étrend mellett, a szükséges nyomelemek bevitelére is szükség van. Ezt megtehetjük speciális készítmények, cseppek alkalmazásával. 

Az idősebb állatokat jobban megterheli a téli időszak, az ízületi problémák is súlyosbodhatnak, a hidegben ugyanis csökken a vérellátás azokon a területeken. Emellett az is ront rajta, hogy kevésbé aktív, mozgékony, így nem termelődik az izommunka révén annyi hőmennyiség, amely a veszteséget ellensúlyozná. Érdemes kutyaruhával is gondoskodni róluk, bár az ízületi területeket nem fedi le, ettől még komfortosabb nekik. Többféle méretben is elérhetők, a kutya testalkata, fajtája, súlya függvényében.

Hogyan támogathatjuk még kedvencünket? 

Javítható az erőnlét, a fizikai kondíció speciális készítménnyel, ajánlott például a Minera csepp. Ez többféle nyomelemet tartalmaz, melyek az enzimek tevékenységéhez nélkülözhetetlenek. A nyomelemek pótlása hasznos, és megelőző jelleggel is javasolt, akkor is, ha látszólag semmi baja a kedvencünknek. 

A cseppen kívül bevethetjük a BiogenicPet Vitality tablettát, amely segíti az ízületek regenerációját, javítható vele a fizikai erőnlét, illetve a mozgékonyság. Mindezek mellett a dúsabb, tömöttebb bunda fenntartásában is szerepet játszik. 

Érdemes a megelőzésre helyezni a fókuszt, és alkalmazni ezeket a speciális készítményeket, hogy a fizikai állóképesség megfelelő maradhasson. A Grandopet.hu oldalon az állatorvos válaszol rovatban tanácsot kérhetünk kedvencünk helyes táplálásáról, az egyéb készítmények használatáról és a betegségekkel kapcsolatban is.

Felelősségteljes gondoskodás 

Kutyusunk egészsége védelmében, különösen szélsőséges időjárás esetén, speciális gondoskodás szükséges. A téli, hidegebb időkben az ízületekre kell nagyobb figyelmet fordítani. Idősebb ebeknél tartsuk szem előtt, hogy az állapotuk ellenőrzése, a gyakoribb állatorvosi konzultáció rendkívül fontos. Ne várjuk meg a súlyosabb problémák kialakulását, helyette minden egyes tünetet, fellépő rendellenességet mihamarabb kezeltessünk! 

Amikor pedig nincsen panasz, a normál fizikai erőnlét fenntartására ugyanúgy érdemes odafigyelni. Igyekezzünk a korának megfelelő mozgástevékenységet választani, pl. séta, játékok, ha ízületi problémákkal küzd, akkor kérjük ki állatorvos véleményét ezzel kapcsolatban is!

(Szponzorált tartalom)