keresés menü

Kültéri ülőgarnitúrák a kert hangulatának szolgálatában

A kerti kiülők és teraszok nagyon hangulatosak tudnak lenni minden évszakban. Ezt a hangulatot viszont nagyban tudják befolyásolni a kültéri bútorok és ülőgarnitúrák is. Ezek a bútordarabok elég nagy teret töltenek ki, nem csoda tehát, hogy le is uralják többségében a helyiséget. Különösképpen igaz ez abban az esetben, ha valamilyen különleges, tekinteteket vonzó darabról van szó. A következő cikkben pedig átnézzük, hogy milyen tulajdonságok lehetnek azok, ami miatt a bútorok azonnal a helyiség központi elemeivé válnak.

Kültéri vagy beltéri bútor legyen?

Sokan ezt evidenciának tekintik, de még mindig akadnak lelkesen kísérletező emberek, akik miatt érdemes a legtöbb helyen leszögezni, hogy a beltéri bútor beltérre való, semmi értelme a kertbe tenni. A kerti bútorok viszont – amennyiben úgy ítéljük meg, hogy ez illik tökéletesen az elképzeléseinkhez – akkor teljes mértékig alkalmasak a beltéri használatra is.

Te is keresed a tökéletes kültéri bútort a SpaTrend weboldalán? Nézd meg a szerteágazó kínálatot, és találd meg álmaid garnitúráját még a következő tavaszi szezon előtt!

Rattan bútorok

Manapság a legtöbb lakberendezési portálon és magazinban a letisztult, skandináv stílus az, ami irányadó. Ezzel merészen mennek szembe a polyrattan kültéri garnitúrák, amik egyszerre tudnak modernnek és romantikusnak tűnni. 

Kifejezetten üdítő látványt nyújtanak, meleg hangulatot sugároznak minden esetben. Azoknak, akik családias környezetet szeretnének teremteni, kimondottan ajánlott egy ilyen garnitúra beszerzése. A leginkább az üveglappal ellátott asztalok passzolnak hozzá.

Kültéri szövetek

A régi időkben még hozzá voltunk szokva ahhoz, hogy többségében valamilyen kemény, vízhatlan anyagból készültek a kerti bútoraink, amiket aztán különböző párnákkal próbáltunk kényelmesebbé, stílusosabbá varázsolni. És persze ezeket a párnákat minden használat után pakolhattuk el, hogy ne vizesedjenek, vagy ne szívja ki a színüket a használaton kívüli idők alatt a nap. 

Mostanra ez a szokás a modern technológiák elterjedésének köszönhetően a múlté. A kültéri bútorok is egyaránt lehetnek kárpitozással ellátva, anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy szétáznak, penészesednek, vagy fakulnak majd az idők során. A különböző eljárások segítségével ezek a bútorok is a nappali kényelmét képviselhetik, tartósan élénk színeikkel pedig évek múltán is mosolyt csalnak az arcunkra.

Szintetikus bőrbevonat

A kültéri szövetek egyik speciális változata a szintetikus bőr. Ez is teljes mértékig időjárásálló, mégis meg tudja adni a bútorainknak azt a luxuskinézetet, amit kizárólag a bőr kisugárzása tud közvetíteni a külvilág felé. Bátran hagyhatjuk ezt a típust is akár tartósan a szabad ég alatt, hiszen a megfelelő kezelésnek köszönhetően nem fognak ki rajta az időjárás elemei.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥