keresés menü

Közös elfoglaltság januárra

A január soha nem egyszerű hónap. Míg a december a készülődés izgalmai közepette telik, addig a január az esetek jelentős részében egy hűvös és szinte unalmas hónapot jelent. De nem kell ennek így lennie. Tippjeink segítségével mozgalmasabbá és színesebbé teheted ezt a szürke időszakot. 

A közös játék öröme

Általában a család minden tagja szeret társasozni, mivel ez egy remek közös elfoglaltság, ahol akár már a legkisebbeknek is terem babér. Kisiskolásokkal már nagyon jól játszható az Up the Rock társas, amihez kell már egy kis matek, ügyesség, stratégia, és persze ehhez jár egy kis szerencse is. Jó, ha nem lankad senkinek a figyelme, mert az könnyen az előnyök elvesztésébe kerülhet. Ugyancsak jó választás a Guinness rekordok társasjátéka, ami szintén pörgős és jó tippeket igényel. Na meg persze tele van mókával és kacagással a különféle abszurd világrekordokon.

A karácsonykor kicsit háttérbe szorult játékokat is érdemes újra elővenni, így végre teljes szépségükben és hasznosságukban megmutathatják magukat. Mivel ebben az időszakban a rengeteg impulzus miatt azt sem tudja a gyermek, hogy hova kapjon, így jó választás a január unalmában felfedezni, hogy milyen meglepetések voltak a fa alatt.

Művelődés és farsangi készülődés

Lassan közeleg a február, az igazi farsangi hónap. A beöltözés és a jelmezek iránti lelkesedés újult erővel csap fel, így érdemes már januárban elkezdeni a tervezgetést. Ha megvan a befutó, akkor nincs más hátra, mint kitalálni, hogy hogyan is lehetne megvalósítani az álmokat. 

Az unalmas januári szürkeséget nagyon jól el lehet űzni egy izgalmas és sokszínű regénnyel. Az olvasás minden gyermeknek csak hasznára válik, így érdemes már egészen kiskorban a könyv szeretetére nevelni a gyermeket. A Játékszigetnél igen sokszínű könyvkínálat várja a legkisebbektől a nagyobbakig az olvasni vágyókat. Vastag lapú Bing nyuszis leporelló vagy épp Bogyó és Babóca kalandjai, de még Rumini utazásai is arra várnak, hogy bővítsd az otthoni könyvtárat. Hidd el, ha látja a gyermeked, hogy olvasni jó, akkor ő is olvasó felnőtté válik. 

Ha már műveltség, akkor ne menjünk el szó nélkül a fedett, de nem otthoni programok mellett sem. Számos múzeum várja a művelődni vágyókat, különféle témában. A gyerekek korától, érdeklődési körétől és nyitottságától függően érdemes választani. 

A Természettudományi Múzeum többféle izgalmas kiállítással várja kis vendégeit, akik szívesen megismernék a dinók vagy épp az erdők titokzatos világát. 

Az óbudai Csodák Palotája tárt karokkal várja a családokat, akik szeretnék felfedezni a csodálatos környezetünket és az izgalmas kísérleteket. 

Végül pedig a Mezőgazdasági Múzeumban komplett erdőmentést végezhetnek a gyerekek egy interaktív és mesés kiállítás keretein belül.

Ugye, hogy nem is olyan unalmas időszak a január?

(Szponzorált tartalom)