keresés menü

Kertépítés otthon – Mindent az alapoktól!

Bizony, nem mindenki tétlen télen. Néhányan már ilyenkor is tervezgetnek, vásárolgatnak, hogy amint beköszönt a tavasz, ki is tudják építeni a tökéletes kertet. Milyen az álomkert? Nos, ez a fogalom mindenkinek mást jelent, de annyi biztos, hogy tennünk kell érte. 

Kezdőként nem könnyű nekilátni a kertépítésnek, éppen ezért szeretnénk most pár hasznos tanáccsal ellátni téged. Csak semmi kertelés, legyen egyszerű a kertészkedés!

Kezdd az alapokkal!

Bármilyen tevékenység elsajátításáról is van szó, minden esetben az alapokkal kell kezdened. A beszerzés előtt mindenképpen gondold át, hogy mire lesz szükséged. 

Első lépés: határozd meg az igényeidet! Tedd fel magadnak a kérdést; tudod már, hogy mire van szükséged? Milyen eszközök kellenek, ha új növényfajokat szeretnél ültetni? Hová fogod helyezni a kert egyes elemeit? Ezekre a kérdésekre már jó előre tudnod kell választ.

A gyep, a virágágyások, a virágoskert, a terasz, a kerti tó és a kerti utak mindegyike saját terepet kíván. Erre érdemes nagy hangsúlyt fektetni a tervezés során!

“A szomszéd fűje mindig zöldebb?”

Amennyiben te akarsz lenni az a bizonyos szomszéd, akinél mindig zöldebb a fű, akkor az alaposan megtervezett kertben egy tökéletesen zöldellő pázsitnak is helyet kell szorítani. Persze a füvesítéssel is gyakran meggyűlik a bajunk, pedig valójában ez sem egy nagy ördöngösség. 

Először is elő kell készíteni a talaj, amiben a gyomtalanítás is nagy szerepet játszik. 10 nap pihentetést követően már fellazítható a talaj, aztán egyengesd el, majd jöhet a trágyázás. A fűmagok elszórása után egyengesd el a földet egy gereblye segítségével! 

Ha a füvesítéssel megvagy, ne hagyd magára a gyepet, ügyelj a rendszeres nyírásra is!

Amennyiben már mindent megterveztél fejben, de még hiányzik néhány eszköz a munkálataidhoz, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com kertészeti kiegészítő kínálatában mindent megtalálsz, amire szükséged lehet! 

Mi kell még a kertbe?

Megvan a terv, megvan a struktúra. Mi kell még? Néhány minőségi kellék! 

A gyep esetében például meg kell említenem, hogy csak akkor alakíthatsz ki strapabíró felületet, ha műanyag gyeprácsot, gyepszegélyt is használsz. Ez utóbbi a növények, s a kert egyes területeinek elválasztásában is segít majd neked. 

Ne felejtsd el, hogy a gyomok is nagy kárt tehetnek a gyönyörű kertben! A gazok eltávolításában a geotextíliák és a talajtakarók segítenek. 

Végül, de nem utolsósorban talán az egyik legfontosabb dolog, hogy elegendő vízmennyiséget biztosítsunk a növények számára. A legjobb megoldás az automata öntözőrendszer, amely nemcsak költség-, de víztakarékos módszer is. Arról nem is beszélve, hogy mi bátran hátradőlhetünk, s még a távolból is módosíthatunk a beállításokon, ehhez csak egy okostelefonra lesz szükség. Elég, ha tisztában vagy a helyszín, a növények vízigényével és a kert méreteivel, így mindent pontosan megtervezhetsz!

(Szponzorált tartalom)