keresés menü

Kereskedelmi képzések jelenléti oktatás nélkül

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a jelenléti oktatás nélkül végezhető képzések. Valóban számos előnyük van: egyrészt mi döntjük el, hogy mikor szeretnénk a tanulással foglalkozni, másrészt rengeteg időt is lehet vele spórolni. Persze van jó pár olyan szakma, ahol ez a módszer nem megvalósítható, de mi most nem ezekre hoztunk példákat.

Ingatlanközvetítő képzés

Több oktatási központ foglalkozik online képzések indításával. A TanfolyamGURU.hu oldaláról lehet tájékozódni a legfrissebbekről. Ez oldal nem végez oktatói tevékenységet, csak összegyűjti a képzéseket.

A magyar ingatlanpiac az elmúlt években figyelemre méltó növekedésen és átalakuláson ment keresztül, a válság hatásai lassan elhalványulnak, lehetővé téve a hazai piac számára, hogy új erőre kapjon. A megváltozott körülmények és a hitellehetőségek azonban új szemléletet követelnek meg az ingatlanközvetítőktől. 

A tanfolyamot elvégezve a hallgatók reveláns tudásra tehetnek szert, felvértezve a legújabb információkkal. A képzés végén szakképesítő vizsgát kell tenni.

Üzletvezető tanfolyam

Az üzletvezető nem minden esetben egyezik meg a vállalkozás vezetőjével. Azonban minden olyan vállalkozásnak, amelynek van valamilyen boltja, érdemes üzletvezetőt alkalmaznia, hiszen sok terhet le tud venni a tulajdonos válláról. 

Az üzletvezető felelős a kereskedelmi egység sikeres működéséért. Ő vezeti, szervezi és ellenőrzi a boltot, koordinálja a személyzetet és rendelkezésre bocsátja a tárgyi erőforrásokat az üzlet zavartalan működéséhez. 

Az alapvető gazdasági számításokat érti és alkalmazza, képes arra, hogy azok eredményéből szakszerű következtetéseket vonjon le a vállalkozás irányítására vonatkozóan. Beszerez, raktároz, nyilvántart, számlát állít ki, ezek is mind mind az üzlet első emberének a feladataihoz tartoznak. Ennek okán ezek lesznek a képzés főbb moduljai is: gazdálkodási és áruforgalmi ismeretek, eladástan, üzletvezetői gyakorlat, ez utóbbinak része a leltározás, a munkaerő-felvétel is. 

Raktárvezető képzés

Magyarország egyre fontosabb logisztikai “csomóponttá” válik Közép-Európában, a számos elosztóközponttal, gyártóüzemmel és raktárral. Az ország bővíti a termelési kapacitásait, ezért egyre nagyobb a kereslet a gyártóüzemekben, logisztikai központokban és raktárakban dolgozó szakképzett munkaerő iránt. Az állásportálok rengeteg állást kínálnak a szakképzett munkakeresőknek. 

Az online tananyag több tanegységből áll és csak akkor tudunk továbblépni a következő leckére, ha sikeresen teljesítettük a részvizsgát. A tanfolyam akkor tekinthető befejezettnek, ha minden tesztet teljesítettünk, külön záróvizsgára általában nincs szükség.

A kereskedelem, az értékesítés és a logisztika folyamatosan fejlődő ágazatai a gazdaságnak, érdemes mélyebb ismeretekre szert tenni, hiszen ez is lehet a kulcsa annak, hogy elnyerjük álmaink állását. 

(Szponzorált tartalom)