keresés menü

Kereskedelmi és értékesítői állások Tolna vármegyében

Nem elég, ha van egy vagy több jó termékünk, azt el is kell tudni adni. Tudjuk azt is, hogy a legjobb cégér az elégedett vásárló. Ezért a kereskedőknek kiemelt szerep jut a portéka eladásában, hiszen ők azok, akik munkáltatójuk felé a vásárlói elégedettséget közvetíteni tudják. 

Bolti eladó

Különlegesen fontos minden eladó, aki közvetlenül találkozik a vásárlókkal. Ők az elsők, akiket megpillantanak a boltban, elengedhetetlen a jó benyomás, a megfelelő kommunikáció, amely egyszerre udvarias, érdeklődő és segítőkész. 

Szekszárd eladó állás ajánlatai egy helyen megtalálhatóak a Szekszárdállás oldalán. A hirdetések között böngészve észrevehető, hogy nem egyforma feltételek vonatkoznak az eladók végzettségére. Amennyiben nem specifikus boltban helyezkedünk el, úgy elég a középiskolai érettségi, azonban vannak olyan hirdetések is, ahol megkövetelik a felsőfokú diplomát is. Ezek elsősorban olyan szakboltok, például az építőiparban, ahol fontos, hogy tanácsainkat megfelelő tudásra alapozzuk. 

Üzletkötő

Az üzletkötő feladata, hogy a cége termékeinek új vevőket találjon, akár a székhelytől távol is. A feladat nem “házalást” jelent, a partnerek sokszor már előzetesen kifejezték érdeklődésüket, nekünk csak meg kell mutatnunk a kívánt terméket és felvillantanunk valamennyit az érvelési és kommunikációs technikánkból.

A látogatásokat dokumentálni szükséges, amelyekből az anyacég felé riportokat kell gyártani. Ha sikerült megnyerni a leendő partnert, akkor az üzletkötő készíti elő a szerződéseket és indítja el az ügyfelet az üzleti kapcsolat útján.

Az ideális üzletkötőnek stratégiai és tulajdonosi szemlélete van, vagyis sajátjának érzi a céget és szeretne minél több partnert, ezáltal bevételt termelni. Ahogyan említettük, jó kommunikációs, tárgyaló és problémamegoldó készsége van. Képes az önálló munkavégzésre, a precíz időbeosztásra, illetve van B kategóriás jogosítványa.

A munkáltató sok esetben biztosítja a kiküldetéshez szánt céges autót és mobiltelefont. Jellemző az is, hogy az alapbéren kívül jutalékot kap az üzletkötő a nyélbe ütött üzletek után.

Értékesítési munkatárs

Az értékesítési munkatárs általában a cég irodájában dolgozik és bár folyamatosan kapcsolatban van a meglévő ügyfelekkel, felveszi rendelésüket, számláz nekik, ritkábban találkozik velük személyesen. Ez azoknál a cégeknél jellemző, akiknek nincs fizikai boltjuk, vagy nagykereskedők.

A munkatárs feladata nemcsak az ügyfelekkel, hanem a beszállítókkal való kapcsolattartás is, beszerzési rendeléseket indít, azokat nyomon követi és bevételezi. 

A munkához felhasználói szintű számítógépes ismeret, megbízható precíz munkavégzés szükséges, és legalább középfokú végzettség. 

A kereskedelem három legnépszerűbb munkaköre a bolti eladó, az üzletkötő és az értékesítési munkatárs. Mindhárom olyan pozíció, amit ha jól végzünk, sokat tehetünk azért, hogy munkáltatónk jó hírnevét tovább öregbítsük.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥