keresés menü

Katasztrófák nyomában – emlékszel ezekre az eseményekre?

A kereskedelmi televíziók esti műsorsávját sokáig uralták a különféle vetélkedők, kvízműsorok. Ezek közül voltak, amelyek főként a lexikális tudásra, mások inkább a logikus gondolkodásra, megint mások pedig ezeknek valamilyen arányú egyvelegére építettek. Az utóbbi években több olyan műsor is felkerült a csatornák repertoárjára, amely egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a szerencsére.

Több olyan játék is készült, amely valamelyik konkrét műsort próbálja szimulálni. Ezek drága pénzen megvásárolhatók a hipermarketekben. Szerencsére azonban online is vannak kvízek, méghozzá magyar nyelven, így nem kell vagyonokat elköltened, ha szeretnél fejtörőket, kvízeket kitölteni. Mutatjuk, hogy hol találod!

Az online kvízek tárháza

A magyar nyelvű kvíz oldalak egy részével az a gond, hogy a tulajdonosaik feltöltöttek egykor néhány kvízt, esetleg néhány tucatot, aztán sorsukra hagyták ezeket a honlapokat. A tartalmak nem frissülnek, és bár ahogyan az ember szívesen megnéz egy filmet akár kétszer, háromszor is, ugyanazokat a kvízeket kitölteni újból és újból nem túl szórakoztató.

Van azonban egy olyan kvízekkel foglalkozó oldal, amelyen folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb tartalmak, játékok, kvízek. A Keresztlabda nevű honlapról van szó, amelyre az utóbbi időben naponta több kérdéssor is felkerül, így garantáltan nem fogsz unatkozni, ha rendszeresen felkeresed.

Nagy tragédiák, katasztrófák nyomában

Az emberiség történetében számos tragédia és katasztrófa történt. Ezek az események bármennyire is sajnálatosak, helyet követelnek maguknak a történelemkönyvek és történetírók memoárjainak hasábjain. A Keresztlabdán olyan kvízt is találsz, amelyik természeti katasztrófákkal, háborúkkal vagy más katasztrófával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

A 21. században a legtöbb áldozatot a természeti katasztrófák közül a földrengés szedte. Ez nem egy új keletű dolog, hiszen már a 16. században a saanhszi földrengésben több mint 800 ezer ember veszett oda. A háborúk még ennél is több halálos áldozattal jártak: a világ legvéresebb háborújának a II. világháború számít, a magyarok közül pedig a Don-kanyarban vesztették életüket. Az amerikaiak közül az Amerikai Polgárháború idején estek el a legtöbben. 

Voltak más jellegű katasztrófák is történelmünkben, mint amilyen a Titanic elsüllyedése vagy éppen a világjárványok. A fekete halál legalább 75 millió áldozattal járt, Európa lakossága pedig megfeleződött.

Szeretsz beszélgetni másokkal?

Amennyiben szívesen megvitatnád a különféle játékokra adható válaszokat a többiekkel, akkor érdemes felkeresned a Kvíz kuckót a Facebookon. Ez egy csoport, ahol olyan játékokat is posztolnak a tagok, ami a Keresztlabda weboldalán nem jelenik meg. Már csak ezért is érdemes csatlakoznod!

Itt akár te is posztolhatsz, továbbá hozzászólhatsz a mások által írt bejegyzésekhez. Amennyiben csatlakozol a csoporthoz, akkor mindig fogsz kapni értesítést az új kvízekről, így biztosan nem fogsz lemaradni róluk.

(Szponzorált tartalom)