keresés menü

Kandalló és keret – ha dizájnos fűtési berendezésre vágysz

Egy kandalló igazi dísze lehet bármely helyiségnek. Ma már szerencsére léteznek elektromos típusok is, amelyek működéséhez se füstcső, se kémény, se tűzifa nem kell, csak áram. A láng csak látványelem ezeknél a berendezéseknél. Így nem kell aggódnod sem a korom, sem az egyéb környezetszennyező anyagok miatt. Amellett, hogy dizájnossá teszik a teret, hőt is termelnek, ezért fűtésre is nyugodtan használhatod.

Amikor kandallóban gondolkozol, arra is figyelned kell, hogy megfelelő keretet válassz hozzá! Nélküle ugyanis olyan ez a berendezés, mintha félkész lenne. Járd körbe a lehetőségeket, mielőtt vásárolsz! Például a Webkazán elektromos fűtőeszközei között kandallók és keretek egyaránt megjelennek.

Miért épp elektromos kandalló?

Az elektromos kandallóknak számos előnye van: tiszták, korszerűek és biztonságosak, mivel működésük során nem keletkezik égéstermék. Ennek köszönhetően sem a füst, sem a szén-monoxid miatt nem kell nyugtalannak lenni. Környezetbarát eszközök.

Amellett, hogy energiatakarékosak és hosszú az élettartamuk, még a karbantartásukra sem kell nagy gondot fordítani. Meleget adnak, de nem kell félni attól, hogy bárki is megégeti magát a közelükben. A lángot csak utánozzák egy LED-es képernyőn keresztül. Az sem elhanyagolható, hogy az otthon dizájn eleme is lehet, sőt egyfajta életérzés az, amikor ropog a kandalló tüze. 

A e-kandalló típusai

Vannak beépíthető és szabadon álló elektromos kandallók is, így gyakorlatilag bárhová elhelyezeted, csak hely és áram kell hozzá. Falra, állványra vagy épp konyhaszigetbe is beépítheted – csak a képzelet és az otthonod adottságai szabhatnak határt.

Mire ügyelj a kereteknél?

Attól függően, hogy milyen a lakásod berendezése, választhatsz keretet a kandallóhoz. Mivel a kandalló keret nélkül kicsit olyan, mint a ház vakolat nélkül, mindenképp szükséges az elektromos fűtőtesthez. Mielőtt vásárolsz, a következőket mérlegeld!

  • Mennyiben illeszkedik az elképzeléseidhez, a térhez és a környezethez a keret?
  • Kompatibilis-e a berendezéssel a méretek, vagyis a vastagság, illetve magasság szempontjából? Egyedi és sztenderd típusok is vannak, így nagy a választék.
  • Melyik dizájn tetszik? Klasszikus vagy modern? Letisztult vagy barokkos?
  • Milyen szín passzolna a bútoraidhoz? Létezik fekete, fehér, szürke vagy fa árnyalatú keret is, azt válaszd, ami jól harmonizál otthonod egyéb berendezéseivel!

Ha a fenti kérdéseket megválaszoltad, már azonnal látni is fogod, hogy milyen keretre van szükséged.

Az e-kandallókról jó tudni, hogy több típusuk is energiatakarékos, így akár elsődleges vagy kiegészítő fűtési megoldásként is használhatod. Nemcsak a komfortérzeted lesz így tökéletes, hanem a ropogó tűz látványában is gyönyörködhetsz.

(Szponzorált tartalom)