keresés menü

Játékra tervezve: Dell G szériás laptopok

Szenvedélyes játékos vagy, aki bolondul a Dell gépekért? Könnyű dolgod lesz, ha gamer laptopot vásárolnál magadnak. A Dell G szériás laptopjait neked találták ki. 

Ha azonban nincs határozott elképzelésed a laptop márkájáról, és ár-érték arány alapján mérlegelnél, csupán a műszaki, teljesítménybeli paramétereket, no és a költségvetésedet szem előtt tartva, vásárlás előtt számos kérdést kell figyelembe venni.

Gamer laptopok legfőbb ismérvei

Szenvedélyes játékosként bizonyára tisztában vagy azzal, hogy a tökéletes játékélményhez nagyon jó gépre van szükség, aminek igen borsos ára van. Az igazán nagy játékosok a PC-kre esküsznek, azonban sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy ne csak otthon tudjanak játszani, vagyis hordozható legyen a játékgép. A gamer laptop erre is tökéletes megoldás.

De mit is szükséges tudnia egy gamer laptopnak, mik az erősségei?

  • GPU – a játékok gördülékeny futtatása megköveteli az erős GPU-t
  • bővíthetőség – egyre jobb és jobb élményt kínálnak az új játékok, ehhez viszont megfelelő teljesítmény kell, így jó, ha kalkulálsz a növekvő igényekkel
  • kijelző – elég a Full HD, de jó, ha 144 Hz-es a képfrissítés
  • akkumulátor – egy komoly játék futtatása rendkívül energiaigényes, így az aksinak sokáig kell bírnia.

Dell G szériás laptopok

A Dell high end játékgépeiért, az Alienware sorozat modelljeiért mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Ha azonban a G szériából választasz, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad, hiszen ezek a gépek mind felszereltségben, mind árban inkább a belépő és közepes szintet célozzák. Válaszd az USAnotebook G szériás Dell laptopjait, mivel ezeket a pénztárca- és játékosbarát laptopokat intenzív játékra tervezték, így mindent tudnak, amit a jó játékélményhez egy gépnek ezen a szinten nyújtania kell. 

A sorozat három modellje a G3, a G5 és a G7. Sok átfedés van köztük mind dizájnban, mind jellemzőkben, mind komponensekben, így felhasználóként nem egyszerű a választás. 

A G5 modelljei a G3-hoz képest masszívabbak, ami a hűtőbordáknak és a ventilátoroknak köszönhető. Továbbá a G3-as laptopok visszafogottabb dizájnja matt fekete fedlapot jelent, a G5 darabjai fényesek, és különleges színnel gyönyörködtetnek. 

A G3 és a G5 közös jellemzői:

  • 15,6 hüvelykes Full HD IPS kijelző
  • 144 Hz-es képfrissítési frekvencia a szuper képélményért
  • 10. generációs Intel Core H proesszor, ami a legújabb és legerőforrásigényesebb játékoknál szükséges alap
  • valamint NVME SSD
  • nVidia GTX és RTX videókártya

A G széria csúcsa a G7, amely a Dell legminőségibb pénztárcakímélő megoldása. Az impozáns külsőhöz vékony és elegáns kialakítás, bőséges RGB, 15 vagy 17 colos kijelző, 10. generációs Intel processzor társul. És itt már a 144 Hz-es frissítés mellett a 300 Hz-es is opció.

A G széria darabjai ki- és bemenetek terén is jól ellátott gépek: jackdugó és mikrofon port, két USB 2.0, egy USB 3.0, és egy USB 3.1 Type-C is alap. 

Mindhárom széria modelljei, high beállítások mellett alkalmasak a mai játékok akadásmentes futtatására, és a kiemelkedő hűtésnek köszönhetően kicsi az esély a túlmelegedésre.

(Szponzorált tartalom)