keresés menü

Járja át házát az egészséges levegő, szellőztessen zárt ablakok mellett

A friss levegő, a szellőztetés fontossága zárt terekben alapvető az emberi szervezet működése szempontjából. Sajnos a városi életmód együtt jár azzal, hogy az emberek a nap nagy részét beltérben töltik, és a friss levegő nem mindig biztosított.

A levegő minősége meghatározza nemcsak a hőérzetet és közérzetet, hanem a teljesítőképességet is, hiányában álmosság, fejfájás, feszültség, frusztráltság jelentkezhet. A hagyományos, ablaknyitással történő szellőztetés a nyári hónapokban még elégséges lehet, de hideg, párás levegőben nem működik. Egyrészt a rövid ideig tartó levegőcsere nem elegendő, másrészt nem képes egészséges szinten tartani a páratartalmat, harmadrészt nagy hőveszteséget okoz.

Szellőztessen hatékonyan!

Napjainkban egyre több az allergiával, asztmával küzdő ember, akik számára egy szellőztetés komoly problémákat okozhat. A városok zajterhelése is óriási, amely az ablaknyitással megterhelő lehet egy lakásban, irodában, közintézményben. Ráadásul a hagyományos szellőztetéssel általában nem érhető el nem megfelelő mennyiségű és minőségű levegőcsere, és a fűtési szezonban komoly hőveszteséggel is jár.

Az ablaknyitásos szellőztetés olyan esetben lehet hatékony, ha kereszthuzatot csinálunk, de ez esetben télen jelentős hőveszteséggel kell számolni. 

Tökéletes megoldást egyedül a korszerű szellőztetőrendszerek nyújtanak, amelyek automatikusan és folyamatosan cserélik az elhasznált levegőt frissre. A STIEBEL ELTRON szellőztető berendezései éjjel-nappal friss levegőt biztosítanak huzat nélkül, amellett kiszűrik a port és polleneket, hozzájárulnak a megfelelő páratartalmú levegő kialakításához.

Egészséges levegő kompromisszumok nélkül

Az optimális környezetet több tényező együttesen befolyásolja, ezek a hőmérséklet, a páratartalom, a légmozgás és a levegőminőség, illetve egyéb tényezők, mint az építőanyagok, bútorok, a beltérben tartózkodók száma, az általuk végzett tevékenység. 

A korszerű szellőztetőberendezések új építéseknél, és utólag is beépíthetők családi házak, lakások, éttermek esetében. 

Közintézményekben, irodákban ma már alapvető elvárás, hogy szellőztetők biztosítsák a friss levegőt. Ahol sok ember koncentrálódik kis helyen, ott további problémákat okozhat a levegőbe kerülő vírusok gyors szaporodása, terjedése, amit az utóbbi években fennálló járványhelyzetben nem kell ecsetelni.

Az automata szellőztetők nagy fokú hővisszanyerést tesznek lehetővé, így hőenergia-veszteség nélkül oldható meg a szellőztetés, ami a fűtési költségek csökkenésében mutatkozik meg. 

A zárt ablakok melletti szellőztetés folyamatosan friss levegőt juttat minden helyiségbe, továbbá a páratartalom mellett a CO2-tartalmat is szabályozza, így egészséges légteret biztosít.

Tegyen Ön is egészségéért, jó közérzetéért, takarítson meg energiaköltséget, válasszon korszerű, minden igényt kielégítő szellőztető berendezéseket.

(Szponzorált tartalom)