keresés menü

Itt az új iPhone 13 Pro, ami segít, hogy profi fotóssá és videóssá válj!

2021 szeptemberében megérkezett az új iPhone 13 Pro, és még további három változat a 13-as szériából. Mind a négy készülék sokkal többet tud, mint az előző széria. De ezek közül is kiemelkedik kettő: az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max. Ezek jelenleg a cég zászlóshajói, melyek felvonultatják a legújabb fejlesztéseket. És ezekből akad is bőven az Apple háza táján. Lássuk hát mit is tud az új iPhone 13 Pro okostelefon!

A 13-as szériáról

Az elődjeikhez képest számos változáson mentek át a készülékek. Egyrészt csökkentve lett a notch mérete a szenzorok minőségromlása nélkül. Másrészt sokkal gyorsabbak is lettek a készülékek, ami eddig is mindig jellemző volt az új szériákra.

Emellett persze idén is nagy hangsúlyt fektetett az Apple a fotózásra és a videózásra, ami nem véletlen. Továbbra is szeretnék megőrizni a vezető szerepüket az okostelefonnal való fotózás és videózás területén. És ezt sikerült is. Ez nem csak a mind a négy változatban elérhető szenzor szintű stabilizáció érdeme, bár ez is nagyban hozzájárul ahhoz. Ismét olyan minőséget sikerült letenni az asztalra, amit jelenleg nem tud más szereplő ezen a piacon.

Mind a négy készülék 5G képes, 128 GB háttértárról indul és Super Retina XDR kijelzővel rendelkezik. A legújabb fejlesztésű A15-ös Bionic chipet kapták, és a 6 magos CPU mellett egy 4 vagy 5 magos GPU-val is ellátták őket. És persze megtalálható bennük a Bluetooth 5.0 és az NFC olvasó is, ahogy mind a négy készülék alkalmas a vezeték nélküli töltésre is.

Ezzel tud többet az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max

Ha a sima 13-ast és a 13 Pro-t összevetjük, akkor megegyezik a méretük. Ellenben ha megfordítjuk, máris szembeötlő lesz a két készülék közötti egyik legnagyobb eltérés. Ez pedig a kettő, illetve a három kamera. Mindkét típus hátlapján található egy széles látószögű és egy ultraszéles látószögű kamera. Viszont a Pro (és Pro Max) hátulján már ott van a telefotó objektív és a Lidar szkenner is.

Kiváló tulajdonságait tükrözi, hogy ez a két telefon háromszoros optikai zoommal rendelkezik. Emellett a Lidar szkenner is kitesz magáért. A legendásan jó éjszakai módot így még tovább fejlesztették ennek köszönhetően. Gyorsabb lett az automatikus élességállítás, és még jobb lett az AR élmény is. Emellett még ott van az Apple ProRAW, az éjszakai portré mód, és a ProRes 4K-s videófelvétel is. Tökéletes képeket és videókat tudsz ezekkel a készülékekkel készíteni.

Akár 120 Hz-es frissítés és 1000 nites fényerő is elérhető a Super Retina XDR kijelzővel. 5 magos Apple GPU támogatja a legújabb és leggyorsabb 6 magos CPU-t, így az erőműre sem lehet panaszunk. Ahogy a tárhelyre sem, mely akár 1 TB is lehet. Máris megjött a kedved az új iPhone beszerzéséhez, igaz? Nem csodálkozunk!

Mikor válasszam az iPhone 13 Pro-t?

Mivel gyakorlatilag mindent tud, amit a Pro Max is, így csak három esetben. Ha elég a 6,1 és nem kell 6,7 hüvelykes képernyő, ha elég egy kicsit kisebb üzemidő is. És persze ha számít az ár.

(Szponzorált tartalom)