keresés menü

Intő jelek: ha a párod ezt az 4 dolgot kéri tőled, akkor nem szeret igazán

Egy párkapcsolatban elengedhetetlen, hogy a felek időnként kompromisszumot kössenek egymással, és néhány dologban engedjenek vagy változtassanak a másik kedvéért – természetesen kölcsönösen. 

Egy bizonyos ponton túl azonban már sokkal inkább önzésre vagy manipulációra utal, ha a párod olyan dolgokat vár el tőled, amik felé nem szívesen hajlasz, vagy az alapvető tulajdonságaidban változtatnának meg. Az alábbi 4 dolgot például egy szerető partner sosem kéri a társától. 

Változtass a külsődön

Az még rendben van, ha elmondja, hogy szerinte egy-egy ruhadarab nem előnyös az alakodhoz, vagy finoman megjegyzi, hogy szerinte jobban állt neked a szőke haj, mint a barna. De ha ennél messzebbre megy, és rád akarja erőltetni az ízlését, az már közel sem helytálló.

Az ilyen ember általában felszínes, csak a külsőségek érdeklik, emellett teli van belső bizonytalansággal, amiket kivetít rád. Az ember a szerelmét nem a külseje, hanem a lelke miatt szereti, és hagyja, hogy érvényesülhessen mellette. Vagyis nem akarja megszabni, hogy a párja hogyan öltözzön, mikor sminkeljen és nem akarja rákényszeríteni, hogy lefogyjon, ha egyébként jól érzi magát a bőrében.

Ha ezt észleled, beszélj vele őszintén, és mondd el, hogy mennyire zavar a hozzáállása. Talán még menthető a helyzet, mindenesetre fusd át a Bien.hu párkapcsolat rovatát is néhány hasznos tanácsért! 

Feladd a hobbid, lemondj az álmaidról

Mindenki másképp szereti eltölteni a szabadidejét; valaki szívesen olvas, más kirándulni vagy múzeumokba jár, esetleg otthon főz. Egy jó párkapcsolat ismérve, hogy a felek elfogadják egymás kedvelt időtöltéseit, és nem szólják le a másik hobbiját, hogy szerintük ez butaság.

Ugyanez a helyzet a célokkal is: ha neked az a szíved vágya, hogy beutazd például a Távol-Keletet, akkor a partnered ideális esetben támogat ebben. Amennyiben le akar beszélni róla, az nagyfokú önzésre vall. 

Távolodj el a szeretteidtől

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban fel sem merül, hogy meg kellene szakítani a kapcsolatot a barátokkal vagy a családdal a partner kérése miatt. Habár az elején, a rózsaszín köd időszakában előfordulhat, hogy csak a szerelmed létezik számodra, de amint visszatérnek a szürke hétköznapok, újra felértékelődik az egyéb kapcsolatok szerepe is. 

Ha viszont érzelmileg zsarol, és arra próbál rávenni, hogy a szüleiddel, barátaiddal töltött időt inkább rá is szánhatnád, különben elhanyagolva érzi magát, akkor vedd észre, hogy ki akar sajátítani téged. 

Át akarja nézni a telefonod

Minden kapcsolat alapja a bizalom, amibe az is beletartozik, hogy nem vájkálunk a másik privát szférájában. Márpedig a mai világban kevés személyesebb tárgy létezik, mint az okostelefon. 

Ezért ha a partnered át akarja nézni a chateléseidet, ellenőrizni a híváslistádat, netán elkéri a jelszavaidat, az egyértelmű jelzés arra vonatkozóan, hogy nem tiszteli a magánszférád és nem bízik benned. Biztos, hogy egy ilyen emberre van szükséged?

(Szponzorált tartalom)