keresés menü

Innováció a pénzügyekben, avagy dönts okosan

Az Y vagy a Z generáció tagjaként pontosan érted, hogy mobil nélkül élni lehet, de nem érdemes, és hogy az, amit a mobilodról nem tudsz elintézni, nem is lehet annyira fontos, talán nem is létezik. 

Ezt az egyre sürgetőbb igényt ismerték fel egyrészt a fintech startupok, valamint a pénzügyeket hagyományosan mozgató bankok, és állnak össze egyre több esetben innovatív pénzügyi megoldásokra.

Azonban a fintech cégek sem tétlenkednek, újabb és újabb megoldásokkal állnak elő. A digitalizáció a pénzügyi szektort sem hagyja érintetlenül, egyre nagyobb teret követel magának.

Digitalizáció a vállalkozás sikeréért

Az online számlázási megoldások mára már szinte alapvető megoldásai a vállalkozásoknak, hiszen rendkívül rugalmasan alkalmazkodnak a vállalkozásokhoz, időt, energiát és pénzt spórolva. A felhőalapú számlázók nagy előnye a földrajzi korlátlanság, valamint az adatbiztonság. Könnyedén csatlakoztathatók különféle ügyviteli, könyvviteli rendszerekhez, ráadásul NAV-kompatibilisek.

Automatizált megoldásokkal időt és energiát takaríthatsz meg, így az üzletre koncentrálhatsz. A vállalkozásod stabilitásához, növekedéséhez azonban folyamatosan rendelkezésre álló pénzeszközökre is szükség van. 

Likviditási nehézségek esetén, valamint a cash flow egyensúly helyrebillentésére külső finanszírozás válhat szükségessé bankhitel vagy faktoring formájában. Azonban előbbi hosszadalmas folyamat lehet, továbbá a cég stabilitása az igénybevételének alapja, így kezdő, tőkeszegény vállalkozások, valamint havi likviditási nehézségekkel küzdő cégek esetén nem járható út. Ellenben a faktorálás releváns és hatékony megoldás lehet, amelyet jellemzően rendkívül gyorsan, akár már 24 órás határidővel is elbírálnak. Ennek a finanszírozási módnak a nagy előnye, hogy a vállalkozásnak további tartozásokat nem jelent, hiszen az ügylet által a saját bevételeit használja fel.

Faktorálj egyetlen gombnyomással!

Élj az innovatív pénzügyi megoldás, a FlexiBill által kínált 100%-ban online, digitális faktoring adta lehetőséggel, hogy gyorsabbá, egyszerűbbé és átláthatóbbá tedd a finanszírozást.

A likviditási problémákkal küzdő cégek nem tudnak fejlesztéseket eszközölni, így lemaradnak versenytársaik mögött. Ha a hosszú határidőre fizető vevők miatt rendszeresen likviditási hiány keletkezik a vállalkozásban, érdemes lehet elgondolkodni valamilyen finanszírozási módon. 

A faktoring a még le nem járt, hosszabb (30-60-90-120 napos) fizetési határidejű számlakövetelések azonnali készpénzre váltását jelenti. A faktorcég gyakorlatilag megveszi a számlákat, és az adós a lejáratkor neki fizet. 

A faktorálás egyik nagy előnye, hogy általa javul a cég likviditása, és a bevételek tervezhetővé válnak, ezáltal javul a cég versenyhelyzete. 

A digitális faktoring nagy előnye, hogy vevőköveteléseid azonnali pénzre váltását akár a mobilodról is intézheted anélkül, hogy a folyamat során ki kellene mozdulnod egy aláírás erejéig. Az online regisztrációt követően a szükséges dokumentumok feltöltése is online történik, majd az ajánlatadás is, illetve ennek elfogadása esetén a szerződéskötés is. Amikor pedig egy vagy akár az összes számlád faktorálását szeretnéd, az is csak egy kattintás, és 24 órán belül a pénzednél vagy.

(Szponzorált tartalom)