keresés menü

Így segíti elő a biztonságot és vagyonvédelmet a mozgásérzékelős kerti lámpa

A mozgásérzékelős kerti lámpák és reflektorok egész nyugodtan nevezhetők egyfajta multifunkcionális eszközöknek, elvégre a biztonsági, vagyonvédelmi és esztétikummal kapcsolatos elvárások tekintetében is tetten érhető a hasznosságuk. Többek között ezért is tartottuk fontosnak, hogy külön cikkben mutassuk be őket.

Tisztázzuk gyorsan, mit is értünk mozgásérzékelős kerti lámpa alatt

Az elnevezésből értelemszerűen már sejthető, hogy pontosan miről is van szó. A kert egész területén elhelyezett és használt modern lámpatestekről beszélünk, amelyek el vannak látva a praktikus mozgásérzékelő funkcióval is.

Ide vehetjük egyébként a szintén a kertben alkalmazott mozgásérzékelős reflektorokat is. Hogyha ezeket a modern fényforrásokat tudatosan telepítjük és alkalmazzuk, annak köszönhetően a biztonságra, vagyonvédelemre és esztétikumra vonatkozó elvárások egyaránt érvényesülhetnek. Nézzük is meg ezeket egyenként.

A mozgásérzékelős kerti lámpák és reflektorok alkalmazása a biztonság jegyében

Képzeljük el, amint egy hosszú és fárasztó munkanapot követően épp hazaérkezünk. Mivel már sötét van, ezért az autóból kiszállva alapesetben teljes sötétség fogadna bennünket. Ezzel pedig bajos lenne megközelíteni a házunk bejáratát, hiszen bármikor benne lenne a pakliban a balesetveszély.

Nem úgy a mozgásérzékelős kerti lámpák és reflektorok alkalmazásával. Ezeknek a modern lámpatesteknek és fényforrásoknak a segítségével ugyanis könnyedén áthidalható a kinti sötétség és balesetveszély.

Méghozzá anélkül, hogy akárcsak egy pillanatra is a lámpakapcsoló után kellene keresgélnünk. Az előre beállított érzékenység mentén a lámpatest automatikusan felkapcsol, amikor csak mozgást érzékel a hatótávolságán belül.

A mozgásérzékelős kerti lámpák hasznosulása vagyonvédelmi és esztétikai szempontból

Kezdjük a vagyonvédelemmel. Manapság egyszerűen nem lehetünk eléggé körültekintők és óvatosak, hogyha az otthonunk vagyontárgyainak a megóvásáról van szó. A mozgásérzékelős kerti lámpák és reflektorok pedig segíthetnek távol tartani az illetékteleneket, akik nem igazán szeretnek erősen kivilágított otthonokat célpontként meghatározni.

Természetesen ide tartozik annak a megvalósulása is, ha példának okáért a vidéki családi házunkat vagy nyaralónkat a kártékony állatoktól szeretnénk megóvni. A mozgásérzékelős kerti lámpatestek ugyanis őket is eredményesen tarthatják távol.

Ha ez nem volna elég, akkor kivétel nélkül olyan kültéri fényforrásokról beszélhetünk, amelyek esztétikai szempontból is nagyszerű látványt nyújtanak. Vagyis az otthonunk közvetlen környezetének a megvilágítása ténylegesen kielégíthet minden igényt, miközben a biztonsággal kapcsolatos követelményeink is maradéktalanul érvényesülni tudnak.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥