keresés menü

Így használd a betonfestékeket!

Festeni nemcsak falakat lehet, hanem jóformán bármilyen anyagból készülő felületet. A lényeg, hogy mindig a megfelelő technikával és termékekkel dolgozzunk, ugyanis csak így lehet eredményes a munkánk. 

A betonfelületek festésére minden esetben betonfestékeket kell használni.

A beton egy igen népszerű építőanyag. A kiöntése folyékony állapotában történik, amikor is kedvünk szerint formálhatjuk, simíthatjuk, ezáltal tökéletesen egységes felületet létrehozva. A megszilárdulását követően keménnyé és ellenállóvá válik a külső hatásokkal szemben. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően gyakran készítenek belőle padlót például üzemekben, raktárakban, garázsokban, műhelyekben. 

Miért van szükség a betonfelületek festésére? Hogyan használd a betonfestékeket? A mostani írásunkban ezekre a kérdésekre adunk választ, egy rövid, de informatív útmutatót adva a használatukhoz. Ha pedig be is szereznéd, akkor a Bíborfesték Üzletház betonfesték kínálatából megteheted. Itt többféle színben és kiszerelésben találod azokat a festékeket, amikkel tökéletes végeredményt érhetsz el.

Miért fesd le a betonfelületeket?

Bár a beton erős anyag, ami számos külső hatásnak ellenáll, szükség van arra, hogy megfelelően kezeljük. A nyers beton ugyanis idővel porózussá válik. Ez azt jelenti, hogy elkezd porlani, emiatt pedig folyamatosan takarítani kell, és ezzel szépen belekerülünk egy ördögi körbe. A beton söprése ugyanis növeli a porlást, idővel pedig kisebb-nagyobb mélyedések keletkeznek rajta. Az egyetlen megoldás, ha betonfestékkel lefestjük a felületet.

Hogyan használd a betonfestékeket?

Első lépésként tisztítsd meg a felületet! A betonfestéket tiszta, zsírtalan és pormentes betonon lehet csak eredményesen használni. Ezt követően higítsd fel a festéket a megfelelő higítási arány figyelembevételével! Ez termékenként változó, mindig a használati útmutató szerint járj el!

Előfordulhat, hogy a betonon már vannak kisebb repedések, mélyedések. Ebben az esetben a festéket először oda hord fel, majd haladj szépen tovább a felület többi részén! Ha alaposan bekented az egészet, akkor meg kell várni a száradási időt.

Mire figyelj vásárláskor?

Több réteg felvitelére is szükség lehet annak érdekében, hogy a betonfesték tökéletes fedést biztosítson. Ezt mindenképp vedd figyelembe, amikor festéket vásárolsz! Emellett azzal is számolj, hogy az utolsó réteget higítatlanul kell felvinni a betonra! Ha nem vagy biztos a szükséges mennyiségben, akkor inkább többet vegyél, mint kevesebbet. Így biztosan nem kell megszakítanod a munkát azért, hogy beszerezz még néhány vödör festéket.

Láthatod, hogy a betonfestékek használata nélkülözhetetlen, ha azt szeretnéd, hogy a betonból készült felületek sokáig szépek és épek maradjanak. Az alkalmazásuk nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, csak néhány fontos dologra kell odafigyelned. Ha ezeket szem előtt tartod, akkor gyors és precíz munkát tudsz végezni. 

(Szponzorált tartalom)