keresés menü

Hurrá, költözünk! De hogyan?

Új lakás? Új albérlet? Vagy végre elkészült álmai otthona? Akkor itt az ideje a költözésnek, azonban nem mindegy, hogyan zajlik le ez az esemény. Semmiképpen ne kezdjen esztelen dobozbeszerzésbe, üldözve a sarki zöldségest, vagy könyörögve a szupermarketek dolgozóinak! Nem érdemes felhívni az összes ismerőst, kölcsönfurgonért esedezve. Kétségbe sem kell esni, a bútorok és ruhák tömkelegét nézve. Ehelyett nyugodtan dőljön hátra és keresse meg azt a költöztető céget, akinek a kezei között biztonságban érezheti magát.

Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk ahhoz, hogy a költözés gyors, profi és zökkenőmentes legyen.

Álljon meg és gondolja át a dolgokat!

A költöztetés egy külön szakma, és amikor eljön az ideje, akkor sokan esnek kétségbe és már az elején félresiklanak a dolgok, tájékoztatott a Promove, a megbízható költöztetés specialistája. A legfontosabb, hogy maradjon nyugodt és ne kapkodjon, valamint ne hallgasson olyan tanácsokra, melyek nem hozzáértő személyektől származnak.

Nagyon lényeges, hogy csak akkor garantálható a művelet problémamentes véghezvitele, ha profi cégre bízza a költöztetést. Nem érdemes azokra hallgatni, akik “majd megoldjuk okosba” jelszóval keresik meg, és azokra sem, akik megkérdőjelezhető állapotú autóval és szállítókkal jelentkeznek.

Hogyan válasszon költöztető céget?

Egy jó költöztető cég garantálja azt, hogy a folyamat gyorsan és gond nélkül fog lezajlani, a szállítók kiváló erőnlétnek örvendenek, az autó folyamatosan szervizelt, call center segíti a munkát. Ezenkívül már az előkészületek során hasznos tanácsokkal látja el a megrendelőt annak érdekében, hogy a bútorok és egyéb tárgyak sérülésmentesen jussanak el az új helyre.

Fontos, hogy különböző szolgáltatásokkal segítse a megrendelőt, ilyen a költöztető dobozok biztosítása, a bútorszerelési szolgáltatás, a dobozolás, de a lomtalanítást is ide sorolhatjuk.

Miért nehezebb a budapesti költöztetés?

Budapest világváros, hatalmas forgalommal, többféle specialitással, így a költözés napját jól elő kell készíteni. Nagyon gyakoriak a dugók, az útlezárások, sok az egyirányú utca, és akár napi szinten is változik az utcák forgalmi helyzete. 

A belső kerületek, illetve a város kiemelt pontjai behajtási engedélyhez kötöttek, egyes lakóparkok pedig külön sorompóval vagy forgalomkorlátozó oszloppal rendelkeznek és az utcák nagy részén nehéz a parkolás, illetve parkolási díjat kell fizetni.

A költözés napja

A fentiek miatt budapesti költöztetés esetén már előző este érdemes parkolóhelyet foglalni a ház előtt, valamint a célállomás előtt is, annak érdekében, hogy minél gyorsabban fel- és le tudják pakolni az autót a költöztetők, így óradíjas elszámolás esetén alacsonyabbak lesznek a költségek.

A helyes dobozolás következtében értékei, bútorai, berendezési tárgyai a kátyús utakon is sérülésmentesen jutnak el az új lakásba.

A költözés nem kell, hogy stresszt okozzon Önnek, hiszen ha megfelelő költöztető vállalkozást bíz meg, akkor a szakemberek a legtöbb terhet le fogják venni az Ön válláról!

(Szponzorált tartalom)