keresés menü

Hol használható a kőzetgyapot szigetelés?

Manapság egyre nagyobb a kereslet a természetes alapanyagokból készült, kiváló tulajdonságokkal rendelkező építőanyagok iránt, tekintve, hogy még az allergiások számára is egészséges életteret kínálnak.

Az ásványgyapot szigetelések közül a korszerű kőzetgyapot jelenti a drágább kategóriát, így bár előnyös tulajdonságai alapján tökéletesen megfelelne, mégis kevesebben alkalmazzák homlokzatszigetelésre, viszont a tetőtér-szigetelések kedvelt anyaga. Azonban nemcsak hőszigetelésre használatos, hanem az épületgépészetben is szerepet kap mint szigetelőanyag. Lássuk, mi mindenre használható!

Hőszigetelés a pincétől a padlásig

Az otthonok kényelmének biztosításához többek között kellemes beltéri hőmérséklet és optimális páratartalom szükséges, ez megvalósítható megfelelő építőanyagok használatával. Válaszd a Premep.hu ásványgyapot hőszigeteléseket, és teremts otthonodban egészséges klímát! 

Az épületek hővédelme kiemelt szerepet kap napjainkban az egyre emelkedő energiaárak, a rezsicsökkentési törekvések, illetve a háztartások magas károsanyag-kibocsátása kapcsán. A hőveszteség csökkentése érdekében a homlokzatok hőszigetelése fokozott figyelmet érdemel, de nem lehet elhanyagolni a nyílászárókat, illetve az olyan épületszerkezeteket sem, mint a padlók, a födémek, a tető. A korszerű anyagok közül a természetes összetételű, mérgező adalékanyagot sem tartalmazó szigetelések biztosíthatnak egészséges életteret. 

Miért a kőzetgyapotot válaszd?

Az ásványgyapot szigetelések közül a legtöbbször bazaltból speciális eljárással készült szálas kőzetgyapot az, amely széles területen használható. Igazán természetes építőanyag, ugyanis a szálak közötti levegőnek köszönheti kiváló hőtartó és hőszigetelő képességét. Hidrofób, vagyis természetesen víztaszító, továbbá nyílt pórusú szerkezete révén kiválóan átereszti a párát, így útját állja a penészedésnek. Emiatt is használható homlokzati hőszigetelésként. 

Akusztikai szempontból is kimagasló anyag, elnyeli a hangokat, zajokat, ebből kifolyólag nagyszerűen használható válaszfalak, homlokzatok szigeteléseként is. 

Tetők és padlásterek szigetelésére, szarufák közé használják, de hőszigetelő rendszerben homlokzatok szigetelésére egészséges és jó megoldás.

Hol hasznosítható a kőzetgyapot?

A természetes összetételű kőzetgyapot komplex hőszigetelési megoldás, a legsokoldalúbb hőszigetelő anyag. Építőipari felhasználása a legismertebb, a különböző épületszerkezetek hő- és hangszigetelése mellett ugyanezen tulajdonságai miatt speciális technológiák esetében, illetve számtalan épületgépészeti berendezés és más termékek gyártásához is használatos. Kazánok, kémények, szellőzők, klímacsatornák, különféle tartályok szigeteléséhez nagyszerű választás hőtechnikai, akusztikai és tűzvédelmi tulajdonságai miatt.

A kőzetgyapot nem a legolcsóbb szigetelőanyag, de előnyei ismeretében mindenképp érdemes elgondolkodni a használatán, főként, hogy hosszú távra szól a választás.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥