keresés menü

Hogyan válasszunk horgászfelszerelést kezdő pontyhorgászként?

Hogyan válasszon magának felszerelést egy kezdő pontyozó horgász? Mi alapján érdemes egyáltalán döntésre jutni a rengeteg lehetséges opció között, és hogyan lehet kiigazodni a sokféle felszerelés össztüzében?

A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk egyenként megválaszolni. Ezenfelül két módszert is megmutatunk, amelyek remek választást kínálnak kezdő pontyhorgászként.

Milyen módszerekkel érdemes próbálkozni, ha most kezdjük a pontyhorgászatot?

Mielőtt elkezdjük vadul keresni a különféle orsókat, horgászbotokat és kiegészítőket, először is célszerű választani a szóba jöhető horgászmódszerek között. Alapvetően két irányvonal javasolt abban az esetben, ha most szeretnénk elkezdeni magát a pontyhorgászatot.

Az egyik a feeder, a másik a bojlis horgászmódszer. Mindkettő rendkívül eredményes, univerzálisan alakítható a körülményekhez, miközben a művelésüket is viszonylag rövid idő alatt el tudjuk sajátítani.

A legjobb pedig az, hogy egy kezdő pontyozófelszerelésre nem feltétlenül kell vagyonokat költenünk. Nézzük is meg a két horgász módszert külön-külön.

Kezdő feederes pontyhorgászok javasolt felszerelése

Kezdő pontyhorgászként olyan hosszúságú botot érdemes választani, amelyikkel sokféle víztípuson boldogulhatunk. Ennek szellemében leginkább a 3,60 méteres bothossz lesz az optimális. Ehhez mérten tudunk orsót is választani.

Egy 50-es vagy igény szerint egy 60-as orsóval akár a nagyobb távolságokat is gond nélkül meg tudjuk dobni. Ami az árakat illeti, értelemszerűen mindenkinek a saját pénztárcájához mérten kell döntést hoznia a szóba jöhető márkák és lehetőségek közül.

Ha megfelelő ár-érték arányt kínáló horgászfelszerelést szeretnénk kezdő feederes pontyhorgászként, akkor a By Döme botokban és a hasonló márkanévvel ellátott orsókban jó eséllyel nem fogunk csalódni. Különösen akkor, hogyha a módszerhez illeszkedő zsinórt, horgokat és kosarakat is sikerül beszereznünk.

Kezdő bojlis pontyhorgászként így érdemes felszerelést választani

Bojlis horgászathoz készülődve is minden bizonnyal elegendő lehet a céljainkhoz a 3,60-as bothossz. Ha pedig egy kezdő horgászoknak megfelelő ár-érték arányt kínáló botot szeretnénk találni, akkor a Delphin Symbol Carper 360 cm-es bojlis pontyozópálca remekül kiszolgálhatja az igényeinket.

A Delphin EXYL 70 Y body orsója nagyszerű párost alkothat a bojlis horgászbottal, megfelelő mértékű erőt és rugalmasságot kölcsönözve így a felszerelésnek. Persze itt még nincs vége a történetnek, elvégre a horgászbothoz és orsóhoz egyéb kiegészítők is dukálnak.

Pontyhorgászatnál a horgokon nem érdemes spórolni, ma már előkötött horgokból is nagyszerű darabokat tudunk beszerezni. Egy kiváló minőségű zsinórral jó esélyünk lehet akár a kapitális pontyok fárasztásánál is, remélhetőleg kapásból beindítva a bojlis pontyozó praxisunkat.

(Szponzorált tartalom)