keresés menü

Hogyan válasszuk ki a tökéletes bőrkanapét?

Van abban valami érzéki és fényűző, ha belesüppedünk egy bőrkanapéba. Legyen szó egy rusztikus vintage darabról, amely a múltat idézi, vagy egy elegáns, modern dizájnról, amely európai stílust és kifinomultságot áraszt, nem tagadható a vonzerejük. 

A bőrkanapék nemcsak elegánsan mutatnak minden otthonban, hanem hihetetlenül tartósak is – megfelelő kezelés mellett évtizedekig kitartanak, és nemzedékről nemzedékre öröklődnek.

Tekintettel a bőrkanapé hosszú élettartamára, fontos, hogy a vásárlás előtt megfelelő módon tájékozódjunk. Rengeteg lehetőség van a piacon, ezért itt van négy fontos kérdés, amelyet érdemes megfontolni, amikor a tökéletes bőrkanapéra vadászunk.

Honnan tudhatjuk, hogy valódi bőrből készült?

A valódi bőrt két fő típusra osztják: barkázott és hasított bőr. Érdemesebb inkább az előbbiből készült kanapét választani, mivel ez általában sokkal erősebb, mint a hasított bőr, amely instabilabb, könnyebben szakad, és hajlamosabb megnyúlni. 

Ha nem vagyunk biztosak a bőr eredetiségében, akkor keressük az apróbb hibákat – a valódi ugyanis bőr soha nem lesz teljesen sima. A természetes szemcsék barázdákat és egyenetlenségeket tartalmaznak, ami azt jelzi, hogy igazi bőrről van szó.

Melyek a legnépszerűbb bőrkanapé stílusok?

A bőrkanapék időtlen vonzerővel rendelkeznek, amely soha nem megy ki a divatból. Azonban számos különböző stílus közül választhatunk, hogy megfeleljen az ízlésünknek és a meglévő dekorációnak.

A klasszikus Chesterfield a régies vonalaival rusztikus varázst kölcsönöz a nappalinak – különösen, ha vintage stílusú plüss szőnyegekkel, antik dekorációval és sötét fából készült polcokkal párosul.

Ha otthonunkban inkább a modern stílusjegyek vannak többségében, akkor is számos választásunk van a bőrkanapékat illetően. Alacsony háttámlás? Letisztult vonalvezetésű? Moduláris felépítésű, hogy játszhassunk a formákkal és a szögekkel? Ez mind-mind megtalálható a Kanape.net bőrkanapé kínálatában

Milyen színek mutatnak jól egy bőrkanapé esetében?

A bőrkanapé garantáltan minden helyiség fő fókuszpontja lesz, ezért a színválasztás kulcsfontosságú. Ha azt szeretnénk, hogy harmonizáljon a meglévő berendezéssel és dekorációval, válasszuk a természetes bőrszínt, vagy a krém és barna árnyalatokat. Ezek a földes tónusok általában jól mutatnak a legtöbb környezetben.

A fekete vagy faszén árnyalatú bőr is egy remek lehetőséget biztosít, hogy érdekesebbé tegyük a helyiséget, miközben továbbra is jól működik a meglévő színekkel és stílusokkal.

Mennyire tartós a bőrkanapé?

A bőr egy tartós, könnyen tisztítható anyag (tökéletes házi kedvencekhez és gyerekekhez!), és ha gondoskodunk róla, akár évekig is kitart.

Fontos, hogy mindig olvassuk el a kanapé kezelési útmutatóját, és 4-6 havonta alkalmazzunk a gyártó által javasolt bőrkondicionálót! Ha szennyeződés éri, azonnal töröljük le a róla egy nedves ruhával. Ehhez semmiképpen se használjunk szappant, súroló hatású tisztítószert, viaszt, olajat vagy túl sok vizet!

(Szponzorált tartalom)