keresés menü

Hogyan tedd felejthetetlenné a legjobb barátod legénybúcsúját?

A legénybúcsú egy fontos korszak lezárását jelképező esemény az életünkben, hiszen a féktelen bulizások, az izgalmas kalandok helyét a felelősségteljes élet váltja fel. Ezt tudni kell elengedni, lezárni ahhoz, hogy később ne hiányozzon. Ezért fontos, hogy a legénybúcsúra valóban emlékezetes programot szervezz.

Ilyen felejthetetlen élmény a tandemugrás a Tandemugrás – Millennium Tandem Team csapatával, akik a Dunaújvárosi repülőbázison várják az extrém sportok kedvelőit, illetve azokat, akik ki szeretnék próbálni ezt a sportágat. Ha a tandemugrást ajándékba szeretnéd adni, arra is van lehetőség a weboldalon található tandemugrás kupon letöltésével. 

Honnan ered a legénybúcsú szokása?

A hagyomány az ókori görögöktől származik, ugyanis a spártai katonák egy vacsorán ünnepelték a házasulandó bajtársukat a menyegző előtt. Köszöntőket és jókívánságokat mondtak, miközben gyakran emelték poharukat a vőlegényre. 

A legénybúcsúk mitologikus szerepe az irigység szellemének elűzése és távoltartása volt. Ennek érdekében nagyon hangosnak kellett lenniük, amit edények összeütésével, porcelánok összetörésével idéztek elő. Később egy másik jelentést is fűztek a zajkeltéshez, mert úgy tartották, hogy minél hangosabb a lárma, annál boldogabb lesz az ifjú pár. Így a legénybúcsúkat minden korban a féktelen jókedv és szórakozás jellemezte. 

A legénybúcsú, mint egy bátorságpróba

Erre a jeles alkalomra olyan programot célszerű szervezni, amire a vőlegény egy életen át emlékezni fog. Ilyen különleges kaland és extrém élmény a tandemugrás, ami egyben egy bátorságpróba is. Kiderül, hogy vajon a vőlegénynek van-e bátorsága belevágni az ismeretlenbe, hiszen a tandemugrás kicsit a házasságot is szimbolizálhatja. 

A tandemugrás során össze vagy kapcsolva a társaddal, aki jelen esetben egy képzett tandemugró. A házasság is egy kötelék, ahol jóban-rosszban ki kell tartanotok egymás mellett, és közösen beleugrani az élet ismeretlen mélységeibe, közben csodálatos pillanatokat átélve. Ily módon a legénybúcsú tematikájába jól illik a tandemugrás a programok egyikeként. 

Miért készíttess felvételeket a tandemugrásról?

Bár az élmény valóban felejthetetlen, a felvételek közös megnézése garantálja a jó hangulatot a nap további részében. Ha pedig az este – ahogy napjainkban gyakori – a leánybúcsú tagjaival együtt közös bulizásban folytatódik, le is lehet vetíteni a lányoknak az ugrás során készített felvételeket. Később pedig majd a gyerekekkel, unokákkal is visszanézhetőek a felvételek, amelyek bizonyítják, hogy milyen belevaló édesapjuk, nagyapjuk van.

Szervezés szempontjából az is jó forgatókönyv lehet, ha a leánybúcsú szervezőivel összefogva az ifjú párnak közös tandemugrást szervezel, majd a nap további részében folytatódik külön az ünneplés. De az is megoldható, ha szervezőként úgy döntesz, hogy a teljes stáb részt vesz az ugráson.

Akár egyéni, akár csoportos tandemugrást szeretnénk szervezni a legénybúcsúra, ezen a programon garantáltan nem fog senki unatkozni. 

(Szponzorált tartalom)