keresés menü

Hogyan támogathatod te is az állatmenhelyek munkáját?

A kóbor, kidobott, bántalmazott állatok számára sokszor az egyetlen esély egy jobb életre a menhely. Ezeket az intézményeket azonban a legtöbb esetben nonprofit szervezetek, alapítványok működtetik, a folyamatos teltház miatt pedig sajnos állandóan anyagi gondokkal küzdenek.

A legnagyobb segítség természetesen az lenne, ha minél többen fogadnának tőlük örökbe állatokat. Ha neked erre most nincs lehetőséged, akkor viszont az alábiakkal is támogathatod a menhelyek működését.

Eledel

Egy menhelyen rengeteg az éhes száj, akiket nap, mint nap etetni kell. Ahol például 80-100 kutya él egyszerre, ott el lehet képzelni, hogy napi szinten mennyi élelemre van szükség. Ezért minden menhely örömmel fogadja az eledeleket adományként.

Amennyiben épp most készülsz rendelni egy adag Gemon kutyatápot a Petguru oldaláról kedvencednek, gondolj a gazdátlan állatokra is, és tegyél egy zsákkal több eledelt a kosaradba, amit aztán eljuttatsz az állatotthonba!

Ez nekik hatalmas segítség, hisz a legtöbbjük folyamatosan élelmezési gondokkal küzd, a jó minőségű, teljes értékű eledelek árát pedig nem tudják kigazdálkodni. Viszont a menhelyen lévő állatok is megérdemlik, hogy minőségi táplálékot kapjanak, hisz nem ők tehetnek arról, hogy nem jutott nekik szerető gazdi. Egy ilyen helyen ráadásul rengeteg a kölyök, idős vagy beteges állat, akiknek még fontosabb lenne, hogy egészségesen táplálkozzanak.

A Gemon eledelek ráadásul kedvező ár-érték arányt képviselnek, nem véletlenül ajánlja a gyártó azoknak a gazdiknak, akik több kutyát tartanak, tenyésztéssel foglalkoznak, vagy csak szimplán gazdaságos tápot keresnek kedvencüknek. Ha teheted, támogasd rendszeresen a gazdátlan állatokat egy-egy zsák táppal vagy néhány doboz konzervvel! Ne feledd: ami neked csak egy kicsi extra kiadás, az a menhelyeknek hatalmas segítség! 

Felszerelés

Az állatok tartásához, gondozásához szükséges eszközök minden állatotthonban fogyótermékeknek számítanak. Hisz ahol rengeteg kutya, macska él egy helyen, ott szinte sosincs elegendő mennyiségű póráz, etető- és itatótál, pelenka, alom, papírtörlő, gumikesztyű, fertőtlenítőszer, kullancs- és bolhairtó, szemeteszsák, és még hosszan lehetne folytatni a sort.

Ezek legtöbbje ráadásul nem túl drága termék, így a havi nagybevásárlás során a pénztárcádat sem terheli meg túlzottan, ha bekerül egy-két plusz tétel. Ha minden állatbarát csak havonta pár ezer forintot szánna ilyen célra, a menhelyek üzemeltetése zökkenőmentes lenne.

Pénzadomány

Ha nem akarsz tárgyi adományok vásárlásával és eljuttatásával bajlódni, akkor természetes választhatod az anyagi támogatást is. Minden menhelynek van számlaszáma, ahová tetszőleges összeget lehet utalni.

Ami nem kerül pénzbe: önkéntes munka

Ha anyagilag nem tudod támogatni az állatotthonokat, akkor adj nekik egy kicsit az idődből! Egy menhelyen mindig sok a tennivaló, így nagy szükség van az önkéntesekre, akik besegítenek az állatok gondozásában. Illetve a sokszor kis helyen lakó kutyusoknak nagy öröm, ha elviszed őket egy nagy sétára! Ez is a támogatás egy önzetlen formája.

(Szponzorált tartalom)