keresés menü

Hogyan számold ki, mennyi napelemre van szükséged?

Bizonyára többször elgondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne megspórolni a villanyszámla nagy részét vagy akár egészét. Havonta félre tudnád tenni a pénzt, amit nem a szolgáltatónak adsz. Ebben tudnak neked segíteni a napelem rendszerek.

Ha azt szeretnéd, hogy ne csak félmegoldásokkal bajlódj, hanem teljesen energiafüggetlen lehess, akkor vágj bele. 

Most éri meg legjobban a háztartási napelem rendszerek telepítése. Nagymértékben, előnyös feltételek mellett támogatja az állam az új napelem rendszerek felszerelését. Még úgy is nagyon megéri, hogy nemsokára megszűnik a szaldós elszámolás lehetősége. Érdemes használni egy napelem rendszer kalkulátort, hogy kiderüljön, neked mennyi napelemre lesz szükséged.

A napelem rendszer méretének kiszámítása

Az otthonod fogyasztásához kell méretezni elsősorban. De a trükk az, hogy nem a mai fogyasztásodat veszed alapul, hanem hozzászámolsz még egy elektromos autót és talán egy-két szobát vagy melléképületet, esetleg fűtött medencét. Ne értsd félre, nem flancolásról és luxusról beszélünk. Nagyon sok olyan példát láttunk már arra, hogy egy család életében a helyes mentalitás gyakorlásának hatására egyszerre nagyon pozitív irányba fordul a mérleg.

Ez a mentalitás eredményezi többek között azt is, hogy a valódi otthon teremtésének a lehetősége bővül, és az évek során egyre több mindennel veheted körül magad. Fokozhatod otthonod kényelmét. Gondolj bele: évek múlva a ma még drágának számító termékek olcsónak fognak számítani (hidd el, a világ így működik). 

Például az elektromos autók piaca Magyarországon gyorsabb ütemben bővül, mint a lakáspiac. Több autót adnak el évente, mint ahány lakás megépül. Ezért ha mégis az otthonod elektromos hálózatának függetlenítésére vágysz, akkor engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem a mába, hanem a holnapba fektetsz be.

A te jövőd és a körülötted élők jövője múlik azon, hogy mennyire vagyunk megértőek, békések, és mennyire tudunk tisztán, fenntarthatóan élni. Minden mohóságtól mentesen. Végezetül: akkora napelemes rendszert szereltess be, amekkorára szükséged lesz pár év múlva. 

Egy 3,5 kWh teljesítményű rendszer elégséges lehet, de egy autó töltésére már nem elég. Ha 6-7-12 kWh teljesítményű házi erőmű mellett teszed le a voksod, akkor nagy eséllyel be tudod biztosítani magad és családod számára az életre szóló szabadságot.

A modern technológia vívmányait profi cégektől vásárold, ne barkácsolj

Azért kérünk erre, mert a garancia csak a hivatalos rendszerekre érvényes. A szakemberek nem véletlenül kutatják már évtizedek óta a napelem technológiát. Ha találsz egy olyan céget, amelyik meggyőz téged a kedvező áraival, kitűnő szolgáltatásával, akkor válaszd a biztonságot, ami egyszersmind felszabadít.

Elvégzik helyetted a munkát, és ingyenessé válik az otthon elhasznált energia, mutasd be a terveidet, vágyaidat, mert meg is tervezik a rendszert.

(Szponzorált tartalom)