keresés menü

Hogyan lehetünk tudatosabbak a felújítási projektjeink során?

Egy komolyabb kivitelezésbe belevágni óhatatlanul is azt fogja jelenteni, hogy komoly összegeket kell kiadnunk. Ez önmagában nem feltétlenül jelent bajt, feltéve, hogy a pénzünk valóban jó helyre kerül.

Válasszunk okosan!

Pénzt rengeteg mindenre költhetünk. Ezek között akadnak látványosabb, valamint kevésbé szembetűnő opciók is. Az ujhazbodrogi.hu kínálatából például az utóbbi csoportba tartozó hőszigetelés alapanyagai, kiegészítői, sőt, a megvalósításához nélkülözhetetlen szerszámok is beszerezhetők. 

De miért döntenénk valami olyan mellett, ami nem szembetűnő?! A választ a szakszerűen kivitelezett szigetelések előnyös vonásai adják meg nekünk.

A fejlesztések pozitívumai

Manapság elég sokat hallani a vadlovak módjára vágtázó energiaárakról, s egyre erősödik bennünk a gyanú, hogy a futam valahol a csillagos égen érhet majd célba, ám ez a kilátás számunkra nem igazán kecsegtető. Nem véletlenül keressük a lehetőséget arra, hogy komolyabb takarékoskodást tudjunk megvalósítani.

Ennek sokféle módja szóba jöhet, kezdve a bejárati ajtó elé függesztett függönyöktől, illetve a fűtőtestek mögé elhelyezett hőtükör fóliáktól egészen a valóban működő megoldásokig. Utóbbiak jellemzője, hogy komolyabb megtakarítás is elérhető velük anélkül, hogy fel kellene adnunk hozzá a jól megszokott és szeretett komfortunkat.

Ilyen például a napelemes rendszer telepítése, a korszerűbb fűtésre való átállás, az okosotthonok megoldásai, a komplett épületautomatizálás, valamint a hőszigetelés kiépítése is. Az energiatakarékossággal nemcsak a pénztárcánknak kedvezhetünk, hanem a környezetünkért is nagyon sokat tehetünk.

Mit nyújt számunkra a szigetelés?

A hőszigetelés révén rengeteg energiát meg tudunk spórolni, és nem kell többé kalkulálnunk a falakon keresztül jelentkező hőveszteséggel. Ez minden fűtési szezonban képes számunkra komoly mértékben lecsökkenteni a fűtésre költött pénzünk mennyiségét.

De nemcsak télen tudunk takarékoskodni. Gondoljunk csak a kánikulára! A nyári forróságban éppúgy védelmet jelent a kültéren uralkodó hőmérsékleti viszonyokkal szemben a hőszigetelt fal, mint a téli zimankóban. Ha pedig jobban meg tudjuk őrizni a beltér hűvös levegőjét, akkor kevesebbet kell működtetnünk a légkondicionáló berendezéseket, illetve ventilátorokat. Pontosan emiatt lesz jóval kisebb az áramszámlánk, mint más nyarakon.

A helyesen megépített, s kiválasztott szigeteléssel még a kintről érkező zajokat is mérsékelni tudjuk, ezáltal pedig még tovább fokozhatjuk otthonunk komfortját.

Eleve így válasszunk!

A szigetelőanyagoknak kifejezetten sok fajtája, típusa elérhető. Ez pedig azt is jelenti a számunkra, hogy jól kell döntenünk ezek kapcsán, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Ráadásul a szigetelés egy valóban tartós beruházásnak bizonyul majd számunkra, amelynek előnyeit hosszú éveken, adott esetben akár generációkon keresztül élvezhetjük.

(Szponzorált tartalom)