keresés menü

Hogyan lehetünk targoncavezetők?

Ha valaki elkezdi böngészni az interneten található álláshirdetéseket, akkor hamar meg fogja látni azt, hogy nagyon sok vállalkozás keres manapság Magyarországon gépkezelői engedéllyel rendelkező munkatársat, például targoncavezetőt.

Füzesabony targoncavezető állás kínálata ezt tökéletesen példázza. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben részletesebben is átbeszéljük, hogy kiből lehet targoncavezető, és milyen kompetenciákat is ad egy ilyen képzés elvégzése.

Mit írnak elő a jogszabályok?

A jogszabályok értelmében a gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez nem elengedő a gépkezelői jogosítvány, hanem 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet alapján kötelező külön végzettség megszerzése is. 

Ez a kötelezettség pedig mindenkire vonatkozik, amelynek köszönhetően a korábbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezőknek, illetve azoknak is újra kellett vizsgázniuk, akik már jó ideje a szakmában dolgoznak.

Továbbá fontos kritérium még a 18. életév betöltése, és a feladat elvégzésére a vonatkozó jogszabály szerint előzetes és időszakos orvosi alkalmassági vizsgálat megléte.

Milyen kompetenciát ad egy ilyen képzés?

Azok, akik részt vesznek egy targoncavezető képzésen, elsajátítják majd a targonca próbájának, üzembe helyezésének és biztonságos kezelésének az alapjait. Továbbá betekintést nyernek a rajta végrehajtható kisebb javításokba, és megtanulnak vele a munkahelyen és közforgalomban is közlekedni.

Így olyan kompetenciákhoz jutnak majd, amelyekkel azonnal sikeresen lehet elhelyezkedni kis- és középvállalkozásoknál, valamint az ismert multiknál, mondjuk a kertészeti vagy lakberendezési áruházaknál.

Sőt, ha a megszerzett papírokat még le is fordíttatják, akkor a megszerzett és kiállított szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal akár külföldön is nyugodtan tudnak majd dolgozni. 

Ha megvan a képesítés, akkor már csak egy ütős önéletrajz szükséges

Az önéletrajz megírásához alapkövetelmény, hogy tökéletes legyen a helyesírás, és megfelelően olvasható legyen a dokumentum. Ehhez a legjobb választást a 11-12-es betűméret, és az olyan hagyományos betűtípusok használata biztosítja, mint amilyen a Times New Roman, a Calibri vagy az Arial.

Emellett fontos még, hogy a CV-nk egy oldalnál semmiképpen se legyen hosszabb, és tartalmazza a személyes adatok, a karriercélunk meghatározását vagy szakmai összegzést, valamint a szakmai tapasztalat, a tanulmányok, illetve a képességek és készségek szekciót. 

De természetesen, ha még akad helyünk, akkor ezek kibővíthetők még a jogosítvány, nyelvtudás és a számítógépes ismeretek résszel is. 

Végül pedig még annyit tanácsolnánk, hogy nyugodtan használjuk a hirdetés képességek és készségek részénél elbújtatott kulcsszavakat, ha azok jellemzőek ránk. Továbbá, ha lehetséges, akkor ezeket foglaljuk bele a munkatapasztalatba és a karriercél meghatározásba is!

(Szponzorált tartalom)