keresés menü

Hogyan lehet hosszú távú állást szerezni az építőiparban?

Mindenkinek az a vágya, hogy nyugodtan és biztonságban élhessen. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő családi háttér, a stabil anyagi helyzet, amihez főként egy biztos munkahely járul hozzá a legjobban. 

A munkahelyet sem mindenki szereti gyakran váltogatni, sőt, igazából megbízható munkáltatóra és állásra vágyik a legtöbb aktív dolgozó. Aki Békés vármegyében él, és van tapasztalata az építőiparban, könnyen találhat magának folyamatos munkát. 

Hosszú távú nyílászáró beépítő állás Békéscsaba és környékén mindig akad, csak körül kell nézni a Békéscsabaállás oldalán. A nyílászárók beszerelése igényel némi jártasságot és csapatban való együttműködést. 

Álláspályázat az építőiparban

Az építőipar egy nagyon fontos iparág, kezdve a tervezőtől a szakembereken, a kivitelezőkön keresztül a segédmunkásokig mindenkire ugyanolyan nagy szükség van. Nélkülük nem jönnének létre az épületek, amelyekben lakunk, dolgozunk, vagy szórakozunk, mert leállnának az építkezések. 

A fizikai munkát végző munkakörökben is meg kell pályázni az állást, méghozzá önéletrajz beküldésével. Bár a munkások mindennapjai gyakorlatilag nem az írásról és maguk bemutatásáról fognak szólni, de elvárható egy alapvető intelligencia ezekben a pozíciókban is. 

Nem kell speciális, minden részletre kiterjedő önéletrajzot összeállítani, de a feladatkörhöz és az ezirányú tapasztalatokhoz kötődő információkat fel kell tüntetni. Tulajdonképpen egy egyszerű, rövid bemutatkozás elegendő lesz. 

Mit kell feltüntetni az önéletrajzban?

Az építőipari dolgozók önéletrajzában is szerepelni kell természetesen a személyes adatoknak, elérhetőségnek, e-mail címnek és telefonszámnak egyaránt. A szakmai tapasztalatokat fordított időrendi sorrendben kell feltüntetni, ami azt jelenti, hogy a legutolsó munkahellyel kell kezdeni. 

Az építőiparban különösen nagy jelentősége lehet a gyakorlatnak, ugyanis sok esetben nem a végzettség számít, hanem az, hogy a jelölt legyen kompatibilis a feladattal. Ezért érdemes erre a részre nagy hangsúlyt fektetni, hogy akinek a kezébe kerül az önéletrajz, rögtön lássa a szakmai tapasztalatokat. 

Pályakezdők esetén ezt a részt törölni kell, a nyomaték a gyakorlaton legyen, illetve a képességeken, a személyes készségeken. A józan életmód és a kiváló teherbírás előnyös tulajdonságok a szektorban, úgyhogy célszerű ezt is megjeleníteni a bemutatkozásban. 

Legyen célratörő az önéletrajz!

A tanulmányok felsorolása ugyanúgy időben visszafelé történjen, mint a munkáltatóké. Ha releváns az adott pozícióra nézve, akkor fel lehet sorolni vázlatpontokban a megszerzett ismereteket is pontosan. 

A képességek és készségek bemutatásánál azt kell figyelembe venni, ami az adott munkához szükséges. Ha például fontos a jogosítvány, semmiképpen sem szabad kihagyni. 

Mi kell egy jó építőipari munkásnak? Tudjon csapatban dolgozni, de önállóan is, ha arra van szükség. Lényeges lehet, hogy ki milyen gépeket tud kezelni, hiszen megeshet, hogy szükség lesz effajta tudásra, illetve képesítésre. 

(Szponzorált tartalom)