keresés menü

Hogyan is érdemes kiválasztanod az ideális medencét?

Mikor végre megszületett a döntés arról, hogy legyen medence a kertben, ahol a család és a barátok együtt élvezhetik majd a kellemes víz hűvös simogatását a nyári nagy melegekben, akkor már csak azt kell eldönteni, hogy melyik medencét válasszátok. Igazán sokféle információt találhatsz az elérhető medencetípusokról és ember legyen a talpán, aki azonnal rendet tud vágni a sok adat és érték, forma és méret között. Érdemes először pár kérdésre választ adni, ami majd meg fogja könnyíteni a választást.

Nagyon lényeges az előzetes tervezés

Medencét nem egy szezonra választunk. Érdemes megnézni először a magyar piacon hatalmas tapasztalattal rendelkező Medence Óriás családi medence kínálatát, ahol a hazánkban legkelendőbb márkák közül válogathatsz. Legyen szó nagy méretű, klasszikus, felfújható, puha falú modellről, amelyben a család apraja-nagyja boldogan pancsolhat, vagy fémvázas vagy fémfalú medencéről, kisebbeknek ideális pancsolóról vagy egy földbe süllyeszthető darabról, náluk megbízható és minőségi a kínálat és garantált a professzionális tájékoztatás.

Érdemes előre meghatározni, hogy mekkora keretet tudtok a medence megvásárlására szánni. Az is jelentősen befolyásolhatja a lehetőségeket, hogy hová kerül a medence, valamint hány személy és pontosan kik lesznek a használók? Másra lesz szüksége a felnőtteknek és más a kicsiknek. A felfújható modellek, melyeknek fala erős vinyl vagy PVC, ára kedvezőbb, ám a csővázas medencéket erős acélcsövek tartják, éppen ettől sokkal erősebbek, így sokkal több vizet is tudnak megtartani.

Csak megbízható, bizonyított márkát!

Persze legyen bármilyen alaposan előkészítve a medencevásárlás hosszú távra szóló döntése, ha maga a kiválasztott termék nem jó minőségű. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy mennyit kell majd költened a gyorsan romló alkatrészek vagy szerelvények kicserélésére. Ha ugyan kicsit drágább, de mégis nagyon megbízható és bizonyított modelleket részesítesz előnyben a beszerzésnél, akkor sokkal jobban jöhetsz ki a végén, ahogy általában is szokott ez lenni. Az ismert márkák választása mellett szól az is, hogy sokkal hamarabb lehet ezekhez kiegészítőket és alkatrészeket beszerezni, ha arra kerül sor, például létrát, világítást vagy szerelvényeket.

Méret és összeállítás

A medence mérete nemcsak a szükséges vízmennyiség és a medencekarbantartási és -tisztítási igények miatt is igazán lényeges, hanem a megfelelő szabad terület miatt is. Gondold át, hogy elfér-e a kertben? Ha vízmelegítő solar paneleket is beterveznétek, akkor nagyobb szabad területre lesz szükség a medence mellett. Ha a beüzemelésről sok információt találsz, az nagyon jó, mert akkor sokkal hamarabb élvezhetitek majd a kellemes pancsolást a szabadban felesleges bosszankodások nélkül. 

Tervezzetek alaposan és döntsetek jól, hogy hosszú ideig használhassátok a megbízható családi medencéteket.

(Szponzorált tartalom)