Szeretnéd jobban megismerni a szomszédaidat, vagy már régóta nem láttad a barátaidat és a családodat? Nos, egy palacsintapartinál nincs is jobb alkalom arra, hogy végre összetrombitáld a társaságot, hogy együtt tölthessetek egy kis időt.
Ahhoz azonban, hogy olyan palacsintákkal tudj előrukkolni, amelyek szabályosan szétolvadnak a vendégeid szájában, szükséged lesz egy megfelelő receptre. De nem szabad megfeledkezned az elkészítés lépéseinek tökéletesítéséről sem. Ahhoz, hogy elkerüld a tészta túlkeverését, vagy azt az állapotot, amikor túl sok csomó van benne, érdemes a száraz és a nedves hozzávalókat külön edényben összekeverni. Miután ezt megtetted, öntsd össze a két edény tartalmát, és ezt is keverd össze alaposan! Az elkészített tésztát pedig pihentesd legalább 10 percig a sütés előtt!
De mi a helyzet akkor, ha gluténérzékenyek is vannak a vendégeid között?
Itt két választásod van. Az első, hogy minden vendég számára gluténmentesen készíted el a palacsintát például az Éléskamra finoman reform paleo gluténmentes lisztkeverékei között is megtalálható Nagyi Palacsintája szénhidrátcsökkentett lisztkeverék segítségével. Ezeken garantáltan senki nem fog semmi diétás ízvilágot felfedezni. Olyan finom lesz, mint amilyen a hagyományos édesség.
Vagy készíthetsz gluténmentes és normál palacsintát is, de ebben az esetben külön edényekben kell elkészítened mindkét tésztát, és külön serpenyőben kell kisütnöd őket. Annak érdekében pedig, hogy 100%-ban el tudd kerülni a keresztszennyeződést, javasoljuk, hogy előbb a gluténmentes, majd a normál verziót készítsd el, és mindenképpen ügyelj arra, hogy ezek az eszközök semmiféleképpen ne keveredjenek. Emellett fontos még, hogy az elkészítés közben gyakran moss kezet, és alaposan tisztítsd meg a munkafelületet forró vízzel és mosogatószerrel!
Végül jöjjön néhány feltét variáció
A palacsinta és a juharszirup ikonikus párosítás, de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálhatnál ki valami mást. Készíthetsz például fahéjas vajat, amely kevésbé édes, mint a szirup! Ehhez keverj össze fél csésze lágy vajat, fél csésze édesítőszert, fél csésze mézet és egy teáskanál őrölt fahéjat! De jó opció lehet még a lekvár és a vegán tejszínhab is, amit te is elkészíthetsz kókuszolajból vagy kókusztejből.
Az előbbinél fontos, hogy olyan hidegen sajtolt, bio kókuszolajat használj, ami már megszilárdult, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Ha azt látod, hogy a vajhoz hasonlít, tedd egy edénybe, és robotgéppel habosítsd fel! Itt ne arra számíts, hogy olyan gyorsan fog menni a dolog, mint a hagyományos tejszín esetében. Beletelhet akár 10 percbe is, mire elkészül.
A másik verzió esetében is fontos, hogy a felhasználás előtt a kókusztejet jól hűtsd be. Ha a hűtőbe teszed, akkor 12 óra alatt, míg a fagyasztóban körülbelül 3 óra alatt éri el a megfelelő hőmérsékletet. Ha ez letelt, akkor nyisd ki a dobozát, és kanalazd ki a tetején található sűrű réteget! Majd a doboz tartalmát öntsd egy magasabb falú tálba, és robotgéppel verd addig, míg el nem éred a kívánt állagot!
(Szponzorált tartalom)