keresés menü

Hintaágyak, napozóágyak a kertben töltött időhöz

Idén úgy tűnik, elmaradt a tavasz, cserébe egyből megjött a nyár, és végre mindenki kiszabadulhat a természetbe. Akinek kertes családi háza van, szerencsésebb helyzetben van, bár aki társasházban lakik, talán többet kirándul. A kertben töltött idő van, akinek sok munkával jár, vannak, akik pedig családi vagy baráti összejöveteleket tartanak inkább a szabad ég alatt.

Bármelyik elfoglaltságról legyen is szó, a kényelmes kerti bútor elengedhetetlen, hogy megfelelően ki tudjunk kapcsolódni, pihenni, feltöltődni.

Akár alváshoz is

A BestMarkt webáruház hintaágyai, napozóágyai olyan kényelmesek, hogy a friss levegőn nem lesz meglepő, ha netán valaki elbóbiskol rajtuk. Érdemes átgondolni, hogy inkább feküdni szeretnénk, pihenés a cél, vagy odaengedjük a vendégeket is. Ez utóbbi esetben érdemes inkább hintaágyba invesztálni, vagy beszerezhetünk több állítható napozóágyat is, amelyet ülésmagasság fokozatig lehet állítani.

A napozóágyak különféle anyagokban kaphatók. Műanyag, fa-, fém- és textilborítás mind elérhető. Ha valakinek a fa az az anyag, amely leginkább megfelelő, akkor vegye figyelembe, hogy a fa rendszeresen ápolásra, festésre szorul.

A vászon- és különféle textilanyagúakat nem szabad sokat kint hagyni a napon, mert könnyen elszakadhatnak. De a műanyag napozóágynak sem árt, hogyha nem használjuk, eltesszük valamilyen tárolóba vagy árnyékos helyre őket.

Figyeljünk a súlyhatárra!

Ezeknél az ágyaknál, bármennyire is strapabíróak, figyelni kell, hogy mennyi terhet pakolhatunk rájuk. Általában a legtöbb napozóágy 120 kg-ig terhelhető, de ha a családban van egy 100 kg feletti egyén, biztosabb, ha már egy nagyobb teherbírású napozóágyat választunk. A hintaágyaknál szerencsére nincs ilyen gond, de ott is figyeljünk arra, hogy maximálisan hány személyt bír el, általában 3 személyesek, de egy ember kényelmesen hosszában tud rajta feküdni is.

Hintaágyak előnyei

A napozóággyal szemben nagy előnye a hintaágynak, hogy fedett, tehát árnyékot is biztosít a textillel bevont tető. Minden hintaágy masszív szerkezetű és ellenáll az időjárás viszontagságainak. Sokszor előfordul, hogy még nem vagyunk benne biztosak, hova szeretnénk tenni, vagy az is lehet, hogy nem akarunk neki állandó helyet. Szerencsére ezek a kis szerkezetek könnyű súlyúak, így mobilisak, könnyen átköltöztethetők a kert másik végébe is akár. Karbantartásuk is egyszerű, mosószeres vízzel tisztíthatók, valamint hosszú élettartamúak.

További kerti bútorok

Ha már lesz egy ilyen prémiumkategóriás hintaágy a kertünkben, akkor nem árt elgondolkodni azon is, hogy milyen kerti bútor szett illene hozzá. A BestMarktnál választhat önálló kerti bútor elemeket is, amikből összeállíthatja az ízlésének megfelelő szettjét vagy pedig megvásárolhat egy komplett ülőgarnitúrát, amely valamilyen étkező- vagy dohányzóasztalt is tartalmaz.

Ha a kertben gyakran tölti idejét a család, érdemes beruházni egy kerti tárolóba is, ahol a kerti összejövetelek, grillezések során használt holmikat tároljuk.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥