keresés menü

Hibátlan, mégis megfizethető etetőhajó?!

Az etetőhajó választást igyekszünk minél inkább megkönnyíteni ebben a cikkben, kimondottan a rövidebb, legfeljebb néhány napos horgászatokra fókuszálva. Megnézzük azokat a szempontokat és funkciókat, amelyekre érdemes odafigyelni a beszerzés kapcsán.

Akiknek igazán hasznos segítséget jelenthet az etetőhajó

Tipikusan a pontyra, netán az amurra pályázó horgászok körében van relevanciája az etetőhajó bevetésének és hasznosításának. Azért van ez így, hogy a horgászathoz a lehető legkomolyabb precizitás legyen adott, amely alapvető követelmény, ha például pontyra megyünk.

Az etetőhajó egyaránt praktikus segítség nemcsak a szerelék bejuttatása, hanem az etetés kialakítása során is. Kiváltva ezáltal egyrészt a hagyományos értelemben vett dobás, illetve a kevésbé koncentrált etetés gyakorlatát. Utóbbi kisebb eséllyel vezet sikerhez.

Persze sokan a mai napig úgy feltételezik, hogy az etetőhajó beszerzés drága luxuscikknek számít. Holott ma már elérhető áron juthatunk hozzá a jó minőséghez is.

Milyen szempontok mentén érdemes etetőhajót választani?

Ahogy többek között horgászbotot, orsót, etetőanyagot vagy csalit is a peca jellegéhez választ az ember, ugyanez az eljárás javasolt az etetőhajó beszerzése kapcsán is. Ha jellemzően hosszabb túrákon horgászunk, netán versenyeken is indulunk, ott erősen indokolt a komolyabb modellek beszerzése.

Ugyanakkor a néhány napos, illetve hosszú hétvégés, vagy pedig a pár órán át tervezett pecázás alkalmával nem feltétlenül kell a magasabb áron beszerezhető modellekre koncentrálni. Bőven kiszolgálhatják az igényeket az egyszerűbb modellek is.

A Cheapfishing webáruház etetőhajó modelljei között kedvező ár-érték arány mellett van lehetőség a beszerzésükre, miközben funkcionalitás szempontjából könnyedén hozzák az elvárt szintet.

1-3 napos horgászatok esetén a következő dolgokat kell tudnia egy etetőhajónak

Mindenekelőtt fontos tényező lehet a hatótávolság. Ha egy etetőhajó segítségével a 250-300 méteres távok gond nélkül elérhetők, ott már nagy baj nem lehet. Különösen akkor, hogyha a készülékben működő akkumulátor sokáig bírja, és még csere akksi is rendelkezésre áll.

Nem árt persze az sem, ha a választott modell méret szempontjából is tökéletesen passzol az igényekhez. Merthogy egy-egy horog bejuttatása a rajta felkínált csalival még nem akkora probléma.

Viszont ideális esetben az etetés is könnyedén megoldható az etetőhajó segítségével. Ennek a hatékony kivitelezéséhez pedig nem árt, ha legalább 1,5 kilogrammos terhelhetőség elmondható a választott hajóról. Ha pedig ezeket a sajátosságokat megfelelő sebességgel is sikerül megtámogatni, az tényleg nagyszerű alapot jelenthet az etetőhajó hatékony alkalmazásához.

(Szponzorált tartalom)