keresés menü

Helytakarékos megoldások otthoni PC fanoknak

Ha te is igazi otthoni PC fan vagy, akkor hoztunk most neked pár helytakarékos megoldást. A 2020-ban berobbant pandémia nagyon sokakat kényszerített otthoni munkavégzésre.

Ez azonban nem azt jelentette, hogy mindenki fel is volt erre készülve. Így nagyon sokan küzdöttek azzal, hogy hol is tudnák rendesen végezni a munkájukat az otthonukban, mert nem erre voltak berendezkedve. És sokan közülük a mai napig is az akkori kényszermegoldást használják. Ennek szeretnénk most véget vetni!

Ne a Pinterestnek készüljön a dolgozósarok!

Sokan próbáltak a Pinterestről inspirálódni a home office első hullámának megérkeztekor. Ez szép és jó, és valóban jól kinéző megoldások tömkelegével találkozhatunk ezeken a felületeken. Viszont ezeknek ott egyetlen szerepük van: jól kell kinézzenek. És ez a baj, ugyanis nem foglalkoznak azzal, hogy funkciójukat tekintve mennyire jók, mennyire praktikusak. Felejtsd el ezeket, olvasd tovább, hogy tudd, hol és hogyan éri meg igazából kialakítani egy dolgozósarkot.

Otthoni PC fanoknak is működhet

Megnyugtatunk mindenkit, hogy nem kell feltétlenül laptopon dolgozni az otthonunkban! Egy kiváló helytakarékos használt PC olykor még jobb is lehet, mint egy laptop. És még el sem kell vele foglalnod az egész étkezőasztalt vagy a kanapét. De nem is kell csak azért venned egy nagy íróasztalt, hogy elférjen rajta a számítógéped, amin majd dolgozol. Fontos azonban, hogy tudd a méreteket a helytakarékos PC-k esetén is, hogy tudd, hova, mekkora fér majd el. Ez vagy fent van a webáruházak oldalán, vagy kérdezz rá az ügyfélszolgálaton, biztos segítenek majd.

Felejtsd el a konyhát!

Nagyon sokan gondolják úgy (sőt javasolják is), hogy a konyhát kell választani. Ott már adott egy nagyobb üres felület, ahol szabadon dolgozhatunk. Legalábbis ameddig nem akar valaki enni vagy épp főzni. És itt kezdődnek a gondok. Sem a magas páratartalom, sem a hőingadozás, de természetesen a zsír sem jó a laptopok és a PC-k számára.

Hiába van bent egy páraelszívó, még az sem tud kiszűrni minden negatív hatást, ezért azt javasoljuk, hogy bárhova tedd, csak ne a konyhába! Ugyanez vonatkozik persze a mosókonyhára és a fürdőszobára, ha esetleg ezekkel kacérkodnál.

Közlekedő? Szűk folyosó?

Ez két esetben működőképes: ha nincs otthon rajtad kívül senki, vagy nagyon külön esik, és tényleg szinte semmi forgalom nincs arra. Minden egyéb esetben kérlek felejtsd el! Csak a baj lesz ezzel a hellyel. A nagy forgalommal balesetek is járhatnak, főleg, ha gyerekek is közlekednek arra. Lerántják a monitort, belerúgnak a gépházba, beleakadnak a kábelbe, stb. Ne erőltesd!

Ide tedd

Kilőttünk pár helyiséget a lakásból, és gyakorlatilag ami maradt, azok a lehetőségeid. Gyakorlatilag a háló vagy a nappali. Figyelembe kell venned az eszközök biztonságát, ezért sem érdemes máshol próbálkozni. Egy apró sarok is elég. Vannak akár lehajtható pultok is, és még igazából helyet sem fog foglalni.

(Szponzorált tartalom)