keresés menü

Házi nyúlra (nem) lövünk?

Gyakran látod és úgy érzed, hogy szívesen ágyba bújnál vele? Nem tudod biztosan, hogy megéri-e, de szívesen magasabb szintre emelnéd a kapcsolatotokat, még akkor is, ha egy esetleges szakítás a barátság vagy a kollegialitás rovására menne? Most akkor házi nyúlra lövünk vagy sem?

Nem ritka

Bár nem mozifilm, de igen gyakran megfigyelhető, hogy egyes, egy társaságba tartozó emberek előbb utóbb elkezdenek kicsit intenzívebben szimpatizálni egymással. Persze közel sem biztos, hogy az fog olthatatlan vágyat érezni irántad, akit te legszívesebben megdöntenél. De vajon megéri egy hancúr kedvéért beáldozni egy több éves barátságot vagy egy jól működő kapcsolatot a kollégáddal?

Alaposan mérlegelni kell a körülményeket, hogy mi a fontosabb és milyen eredménnyel járhat, ha esetleg kipróbáljátok a barátságot extrákkal. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a párkapcsolatok jelentős része szakítással végződik, így azt is át kell gondolni, hogy ebben az esetben hogyan tovább?! Egy társaság életére nagyban ra tudja nyomni a bélyegét egy rosszul elsült kapcsolat, hiszen az oldott és meghitt hangulat könnyen elszállhat egy kellemetlen célzás miatt. Sőt a munkahelyi teljesítményre is könnyen rossz hatással lehet egy kellemetlen szakítás. 

Megér vajon ennyit néhány éjszaka? Ha igen, akkor vágjatok bele, hiszen hihetetlen távlatok nyílhatnak meg előttetek!

Ha mégsem teszed…

Meglehet, hogy úgy értékelitek, hogy nem igazán érné meg néhányszor összegyűrni a lepedőt, aztán esetleg fájdalmasan elválni, így inkább elzárkóztok a történésektől. Sőt az is előfordulhat, hogy olyan embernek tetszel, aki neked nem jön be, és nem tudsz vele bármi erotikusat elképzelni. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyodban néhány ötlet, amivel kedvesen, de határozottan leszerelheted a nyomuló felet. 

Ha igazán közeli barátod, és számodra nem pálya a szex és a barátság, akkor ha színt vallott, akkor ne húzd tovább. Világosítsd fel, hogy számodra miért nem fér bele az erotika a barátságba. Ne büntesd magatokat azzal, hogy kerülöd, de mindenképp légy konkrét, de semmiképp sem bunkó. 

Ehhez mindenképp szükséges egy kis empátia. Előfordulhat, hogy te még nem kerültél hasonló szituba, mégis képzeld magad a helyébe, és úgy fogalmazd meg a mondanivalód, hogy az ne legyen sértő. Igyekezz úgy bánni vele, mint egy családtaggal. Légy kedves és türelmes, de ez nem egyenlő azzal, hogy feladd az elveidet.

Lehetőség szerint ne kettesben töltsetek el sok időt, hanem inkább társaságban. Ez jó módszer addig, míg le nem csillapodnak a vágy hullámai.

Végül pedig, ha egyáltalán semmit nem tudsz elképzelni vele, akkor ne is történjen semmilyen botlás, amivel esetleg biztatod. Magyarul, soha ne kössetek ki az ágyban!

(Szponzorált tartalom)