keresés menü

Hatékony megoldás a fluktuáció problémájára – Így működik a munkaerő-kölcsönzés

A fluktuáció a vállalatok működésében teljesen hétköznapi jelenségnek számít, az elvándorolt munkaerő mihamarabbi pótlására viszont azonnali és hatékony megoldást kell találni. 

Mi a fluktuáció?

A kifejezés a munkavállalók adott cégtől való távozását jelenti, önkéntes vagy kényszer (például leépítések, be nem tartott ígéretek) hatására történő alapon. Természetesen az okok változatosak lehetnek, de ami szinte minden esetben megegyezik: a helyzet mielőbbi és hatékony megoldást kíván, hiszen a munkaerőhiány negatívan befolyásolhatja a cég működését. 

Leggyakrabban a kékgalléros, vagyis a fizikai munkát végzők körében van szükség az akár nagyobb létszámú dolgozói hiány pótlására. Ráadásul ebben a szektorban a munkaerő megtalálása ma különösen megköveteli a megfelelő tapasztalatot és tudást. Ilyen esetekben mindenképpen érdemes elgondolkodni a munkaerő-kölcsönzés lehetőségén. Ennek a menetét mutatták be a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársai. 

Így zajlik a folyamat

Egy megbízható munkaerő-kölcsönző cég képes minden fél számára rövid időn belül elégedettséggel járó helyzetet teremteni. A kölcsönző cég a munkaadó cég megbízásából felkutatja az ideális jelölteket a követelményeknek megfelelően, majd közreműködik az interjúztatási folyamatban, és ha szükséges, akár elő is szűri a jelölteket.  

Ezután következik a szerződések megkötése és a dolgozók kölcsönzése a kölcsönvevő számára. A szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások és egyben a munkavállalók számára is könnyebbséget jelenthet, hogy a munkakezdéssel járó adminisztratív feladatok, az utaztatás és a szállás biztosítása, valamint az esetleges előlegek kifizetése is a munkaerő-kölcsönző cég feladatkörébe tartoznak. 

Hatékonyan csökkenthető a munkaerő elvándorlása

A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársai szerint akár a kifejezetten nagylétszámú dolgozói hiány pótlása is megoldható, akár egészen rövid időn belül. Ez köszönhető többek között kollégáik évtizedek alatt gyűjtött tapasztalatának, a határon is átnyúló kapcsolati rendszerüknek, valamint a korrekt és becsületes, piacon tanúsított magatartásuknak. 

A Beraman Hungary munkatársai nagy energiát fektetnek a kölcsönzött munkatársak megbecsülésébe, hiszen a fluktuáció alacsony szinten tartása számukra is kifizetődő. A gyakori munkaerő-változás a munkamorálra is negatív hatással lehet, ezért törekednek a dolgozók számára is kiegyensúlyozott, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködések létrehozásán.

Szavazzon bizalmat Ön is egy egyszerűbb, mégis jól működő munkakörnyezet kialakításának. Felesleges stressz és plusz feladatok nélkül. 

(Szponzorált tartalom)