keresés menü

Hasznos tudnivalók a gyártósori összeszerelő állásról

Ahhoz, hogy a különböző iparágak megfelelően tudjanak működni, rendkívül fontos, hogy a gyártás, termelés zavartalan legyen. Ma már számos munkafolyamatot gépekkel végeznek el, ugyanakkor a manuális munkavégzésre is szükség van. 

Éppen ezért a gyárakba, üzemekbe folyamatosan keresik a precízen dolgozó gyártósori összeszerelőket, akiknek a kisebb alkatrészek, illetve elemek pontos összeillesztése a feladata. 

A Website, ahol ezeket az álláshirdetéseket megtalálhatjuk a következő: https://mezokovesdallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

Most pedig következzenek a legfontosabb tudnivalók, amikkel mindenképpen érdemes tisztában lenni akkor, ha ebben a munkakörben képzeljük el magunkat a jövőben!

Mit csinál egy gyártósori összeszerelő?

Mint, ahogy a pozíció megnevezése is jól mutatja, gyártósornál állva vagy ülve megadott paraméterek szerint, különböző kisebb alkatrészeket kell összeszerelnünk annak érdekében, hogy azok megfelelően el tudják látni a feladataikat, miután beszerelésre kerülnek a gépekbe, járművekbe.

Ebben a munkakörben rendkívül fontos a kimagasló koncentrációs képesség és a precizitás, hiszen a műveletet nagyon pontosan, hibák nélkül kell elvégezni. Ha ugyanis valamit elrontunk, akkor a minőségellenőrzésen nem fog átmenni az adott termék, ehelyett selejt lesz belőle.

Milyen környezetben kell dolgozni?

A különböző alkatrészek összeszereléséhez a legideálisabb helyszín egy gyár vagy üzem, ahol van elegendő hely a megfelelő számú gyártósor kialakításához. Amennyiben tehát ebben a pozícióban szeretnénk elhelyezkedni, akkor számolnunk kell azzal, hogy ipari környezetben kell elvégeznünk a feladatainkat.

Ez némileg szokatlan lehet azok számára, akik hagyományos irodai munkákhoz vannak szokva. Itt ugyanis különböző gépek, berendezések között kell dolgozni, ahol sok esetben még zaj is van. Arról nem is beszélve, hogy csak úgy léphetünk be a gyártórészleg területére, ha előtte felvettük a munkavédelmi ruhánkat, cipőnket.

Mennyire megterhelő a munka?

Az összeszerelő munkák nagy részét ülve el lehet végezni, ráadásul könnyű alkatrészekkel kell dolgozni, ami azt jelenti, hogy fizikailag nem igényelnek túl nagy energiabefektetést. Mentálisan azonban megterhelő lehet, hogy mindig ugyanazt az egy vagy két műveletet kell elvégeznünk napjában több százszor.

A monotonitás mérséklése érdekében a csoportvezetők igyekeznek cserélgetni a gyártósoron dolgozó munkavállalókat, hogy ezzel is kicsit változatosabban teljen a munkanapjuk. 

Ezeket tehát mindenképp tudnunk kell, ha annyiszor láttuk már azokat a hirdetéseket, ahol gyártósori összeszerelőket keresnek, hogy már mi is gondolkodunk a jelentkezésen. Amennyiben a fent említett sajátosságok nem veszik el a kedvünket a munkavállalástól, akkor megéri kipróbálni magunkat ebben a pozícióban, hiszen sok pozitívummal szolgálhat.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥