keresés menü

Hasznos tudnivalók a csomag nyomon követéséről

Nem is olyan rég még elképzelhetetlen volt, hogy úgy adjunk fel csomagokat, hogy ahhoz különböző kényelmi szolgáltatások is járnak, illetve hogy a csomagküldést pár kattintással egy internetes oldalon keresztül tudjuk megrendelni. 

A Csomagnet.hu oldalon küldhetünk csomagokat Németországba, de a célország lehet például Anglia, Hollandia, Ausztria, Románia, Lengyelország, sőt még akár Spanyolország vagy Franciaország is. A küldeményeinket pedig úgy adhatjuk fel, hogy közben végig nyomon tudjuk követni őket.

A csomag nyomon követés egy rendkívül hasznos megoldás, hiszen a segítségével folyamatosan láthatjuk, hol tart épp a küldeményünk ugyanúgy, ahogy azt is, hogy melyik logisztikai cég vette át, illetve mikor ért célba.

Mi mindent érdemes tudni róla? Hogyan működik és mely cégek biztosítják számunkra ezt a lehetőséget? Mai írásunkban ennek járunk utána, lássuk!

Milyen előnyei vannak a csomag nyomonkövetési funkciónak?

A csomagkövetési funkció lehetővé teszi számunkra, hogy valós időben nyomon tudjuk követni azt, hogy a küldeményünk éppen merre jár, illetve hogy változott-e a státusza. Például szállítás alatt van-e még vagy már kézbesítve lett.

Ez nagy fokú megnyugvást ad, hiszen nem kell végigizgulni a szállítási időt azon aggódva, hogy nem veszett-e el a csomagunk, vagy hogy biztosan a jó irányba halad-e és nem valaki más fogja megkapni.

Ha információt szeretnénk szerezni a küldeményünkről, akkor nem kell hosszasan telefonálni, elég, ha fellépünk az internetes nyomonkövetési felületre a számítógépünkön, vagy ha a telefonunkkal megnyitjuk az erre a célra létrehozott applikációt.

Így működik a csomag nyomonkövetése…

Amikor feladjuk a küldeményünket, akkor kap egy egyedi azonosítót, ami jellemzően egy QR kód szokott lenni. Ez az a kód, ami biztosítja a csomag beazonosíthatóságát, s ezáltal a nyomonkövethetőségét.

Amikor a futárcég alkalmazottja felveszi a küldeményt, amikor az elér az egyik raktárba vagy logisztikai központba, illetve amikor a szállítási idő végén kézbesítésre kerül, akkor a QR-kód beolvasásra kerül egy kódolvasó segítségével a számítógépes rendszerbe. Ezeket az adatokat pedig valós időben láthatjuk.

Mely cégek biztosítanak ilyen funkciót?

Szerencsére ma már a legnagyobb futárcégek biztosítják ezt a funkciót, és általában már az alapdíj is magában foglalja, ami azt jelenti, hogy nem kell különdíjat fizetni érte. Nyomonkövetést többek között a GLS, a DPD, a TNT, illetve a Magyar Posta futárszolgáltatása, az MPL is nyújt a felhasználóknak. 

A csomagfeladásra számos okból kifolyólag szükségünk lehet, például amikor eladunk egy tárgyat és el kell küldenünk a megadott címre. Ma már olyan kényelmi funkciók is elérhetőek, mint amilyen a küldeményünk nyomonkövetése, ami számos előnnyel jár. Éppen ezért érdemes olyan futárcégre bízni a szállítást, ahol ezt is biztosítják számunkra.

(Szponzorált tartalom)