keresés menü

Hallottál már az öltönykészítés csúcsáról? Bemutatjuk a bespoke-ot!

A bespoke egy fogalom a férfiruha készítésében. Nem mást jelent, mint kézi kidolgozással készült egyedi öltönyt, melyet a legkiválóbb anyagokból, egyedi szabásminta alapján, teljesen kézműves módon készítenek.

Természetesen nem engedheti meg magának mindenki ezt a fajta életérzést, azonban azt sem mondhatnánk, hogy megfizethetetlen, ezért mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy beszerezzünk-e egy ilyen különleges ruhadarabot.

Bespoke – a legmagasabb minőség, egyenesen a ruhásszekrényedbe!

Az öltönynek minden férfi ruhatárában ott a helye, ezért mindenképpen érdemes átgondolni egy minőségi darab beszerzését, mondta el a The Suit Company szakértője, hiszen náluk az öltönykészítés Budapest belvárosi szalonjában történik, mégpedig nagy odafigyeléssel, kizárólag az ügyfelek kívánságait figyelembe véve.

Biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek vannak olyan események az életében, ahol elengedhetetlen az öltöny viselete, és vannak, akiknek napi szinten szükséges ez a ruhadarab.

Öltönyből sokfélét találhatunk az üzletek polcain, azonban öltöny és öltöny között ég és föld a lehet a különbség. A bespoke ugyanis teljesen egyénre szabott, minden egyes eleme külön kiválasztott, a szabásminta a megrendelőre készül és stílustanácsadással is segítik a szabómesterek a tökéletes ruha elkészültét.

Konfekció és futószalag? Ezt máris elfelejtheted!

A konfekció az iparosodás terméke, amikor a ruhák tömeggyártásba kerültek és a gyártók kénytelenek voltak valamiféle átlagos méretezést kitalálni annak érdekében, hogy a vásárló megtalálja a körülbelül rá illő terméket. Igen, körülbelül. Az embereknek ugyanis csupán 20%-a mondhatja el magáról, hogy tökéletes rá a konfekció, a többieknek mindenképpen kompromisszumot kell kötniük.

A konfekcióméret tehát 10 emberből 8 ember esetében biztosan nem fog passzolni. Vagy túl hosszú, vagy túl szűk, esetleg lóg a válla, feszül a hasa, rövid az ujja, nem lehet normálisan begombolni, ráncolódik, túl magas a dereka és sorolhatnánk. Ha magadra ismertél a fenti felsorolásból, akkor érted, hogy mire gondolunk.

A másik kérdés pedig a futószalag. Még egy remek anyagot is el lehet rontani nem megfelelő szabással vagy rossz minőségű varrással. Mikor megveszed az öltönyt és már a második alkalommal elkezd fesleni az anyag, bomlani a cérna, váratlanul leesik egy gomb, ez mind a futószalagon végzett munka folyománya.

Mit nyújt a bespoke?

A fenti problémák közül egyetlen sem fog jelentkezni, hiszen egyedileg veszi le a szabó a méreteidet és készíti el az ízlésednek megfelelő stílusú szabásmintát. Az anyagot, a gombokat, mind te választod ki, majd pedig gondos kezek varrják meg bespoke öltönyödet odafigyelve minden egyes öltésre. És azt se feledjük, hogy soha nem fog veled szembejönni hasonló darab az utcán vagy egy üzleti tárgyaláson, hiszen ez csak neked készült.

A bespoke egy életérzés, már maga az alkotási folyamat is megnyugtató harmóniában, valamint a szabó és vendége egymásra hangoltságában történik. Ne szalaszd el, hanem éld át te is ezt az élményt!

(Szponzorált tartalom)