keresés menü

Hallottál már a pattintós hevítőrudakról?

A pattintós cigiről régóta tudjuk, hogy létezik, de vajon mi a helyzet a pattintós hevítőrudakkal? Mitől olyan különleges az, hogy egy hevítőrúdnál ezt a technológiát alkalmazzák? Maradj velünk és ismerd meg a legnépszerűbb verziókat, és tudj meg kicsit többet róluk!

Miért olyan jó a pattintós?

A hagyomány a cigaretta elég régóta népszerű a lakosság körében. A 20. század elején robbant be a köztudatba a mentolos cigaretta, ami nem aratott azonnal osztatlan sikert, de ettől függetlenül rövid idő alatt nagy kedvenc lett. 

Az 1930-as évek reklámjainak az egyik fő ajánlata lett a mentolos cigaretta, de később rá kellett jönniük, hogy a hátrányos voltát már passzív dohányosok körében is kifejti, így csak nem kellene egészséges alternatívaként emlegetni. 

Akkoriban a mentolt a gyártás bármely szakaszában bele tudták tenni a dohánytermékbe, de ez ma már egy meglehetősen elavult módszer. A pattintós rész ellenben már közel sem mindegy, hogy mely részén helyezkedik el a dohánytermékeknek, így az íz csak a pattintás után fogja elönteni a cigit vagy épp hevítőrudat.

A mentolos cigiket már jó pár éve betiltották a világ számos országában, ami alapvetően nem véletlen, hiszen jellemzően fiatalok és nők fogyasztották őket. A teljesség igénye nélkül ilyen országok például Brazília, Kanada, Etiópia, Törökország és az Egyesült Királyság, valamint Amerikában Massachusetts állam. Emellett az egész Európai Unióban is tiltottak, akárcsak hazánkban is. 

Ami helyette van: pattintós hevítőrúd

Ha valaki pattintós hevítőrúdról álmodik, akkor a legjobb, ha a Finom Füst webáruházban keresgél, ahol az Unicco termékek pont tökéletesen megfelelnek a kritériumoknak. Ezek többsége a mentoloson kívül gyümölcs ízesítéssel vannak ellátva, melyek közül a legnépszerűbbek az őszibarackos, az áfonyás és a sárgadinnyés darabok. 

Persze lehet, hogy nem vágnál bele azonnal a pattintós hevítőrudak használatába, hanem csak kipróbálnád azt, erre pedig remek megoldást nyújtanak a különböző aromagolyók. Ezek közül a legnépszerűbbek a Nude és a Mr. Blast termékek. Mivel mind a két gyártó összes terméke gluténmentes, cukormentes és teljességgel keto-barát, így akár bármilyen étrendbe beilleszthetőek leheletfrissítőként is. Nem tartalmaznak az egészségre káros a mesterséges anyagokat, így bátran lehet őket használni. A Mr. Blast termékek esetében azt tudni kell, hogy nem ehetőek, így leheletfrissítőként nem használhatóak. 

A legtöbb esetben az aromagolyókat a hagyományos, dohányízű hevítőrudakhoz alkalmazzák, mivel azok nagyjából íztelenek. Ettől függetlenül sok vállalkozó kedvű használó van, akik nem riadnak vissza attól sem, hogy akár új ízeket hozzanak létre a különböző aromák ötvözésével. 

(Szponzorált tartalom)