keresés menü

Habkönnyű megoldás: hajhab használata

A hajhab használata nem okoz kihívást még a legbátortalanabbaknak sem. A kellemes állagú hajhabok könnyen felvihetők és eldolgozhatók, nem kell tudás vagy kézügyesség a használatukhoz.

Talán ez is az oka, hogy hajhab szinte minden háztartásban található, függetlenül attól, hogy férfiak vagy nők, idősek vagy fiatalok lakják-e az adott ingatlant. Esetleg lakk és zselé van még jó eséllyel ezeken a polcokon. Mert ha mélyen belegondolunk, ezzel a három termékkel gyakorlatilag bármilyen frizura elkészíthető. A hab és a zselé tartást ad, a lakk pedig fixál – kell ennél több?

A hajhabok sokat fejlődtek az elmúlt évtizedekben. Kezdetben még kész kínzás volt a hajszálaknak, amikor rájuk került a formázó. Szó szerint fuldokoltak, hiszen ezek az anyagok még nem engedték lélegezni a hajat. A divatos pomádé miatt a haj fénylett, miközben szépen lassan elpusztult. Mérhetően magas a kopaszok aránya abban a populációban, ahol a matériák napi használatban voltak. Ugyanis a napi hajmosásra nem fordítottak figyelmet, csak a belőtt séró számított.

A hajhabok új generációja

Az új generációs hajhabok esetében nem kell félni a fojtogatástól, ugyanis a gyártók nagyon figyelnek arra, hogy csak olyan terméket dobjanak piacra, amely nem károsítja a hajat. A Hair-Line webáruházban ilyen hajhabokat találsz, legyen akár rövid vagy hosszú a hajad, egy jó hab nem hiányozhat a polcodról. A rövid hajnak is tartást ad, emeli a hajtövet, volument ad neki, míg a hosszú esetében a hullámok kiemelésére tökéletes megoldás.

A haj hajlamos arra, hogy a fejre lapuljon, ezért a habot az ujjak között eloszlatva célszerű felvinni. Így jut a tövekhez az emelés érdekében, ugyanakkor a szálakon növeli a tömeget.

Göndör haj esetében kimondottan ajánlott a csigákat a törölközővel megnyomkodni, majd ugyanezt elvégezni immár törölköző nélkül, habos tenyérrel. Nagyon szép szegmentált tincseket kapsz, ha a megfelelő habot választod. Egy félhosszú bob frizura esetén a hab mellé kell egy kefe és egy hajszárító, hogy megemeld a tövet és alá tudj szárítani. Ha hosszú a hajad, akkor némi zselével segíthetsz a hajhabnak, hogy meg tudja a fejed tetején tartani a hajad tömegét.

Hajhab használata

A hajhab nem fixál, nem rögzít, hanem tömeget ad a hajnak. Fixálásnak ott a lakk, a zselé. Mindig a törölközőszáraz, azaz kissé nedves hajra kell felvinni, mert bármilyen óvatos a gyártó, száraz haj habozása esetén előfordulhat, hogy ragacsos maradványok képződnek a hajszálak között. A hajmosás és a hajápolás többi lépése amúgy sem elkerülhető. Igaz, hogy a modern termékek már nem igényelnek napi hajmosást, sőt, néhányszor fel is frissíthetők némi nedves tenyeres átdolgozással, de azért a hajbetegségek megelőzése érdekében kell a rendszeres ápolás.

Válaszd a hajadnak megfelelő ápoló termékeket és válassz mellé hajhabot. Már ebből is többféle erősségű létezik, úgyhogy biztosan össze tudod állítani a saját, személyre szabott szettedet.

(Szponzorált tartalom)