keresés menü

Fontos a jó védőfelszerelés még akkor is, ha csak ápolod az autód

Az autóápolást sokan maguk szeretik elvégezni. Azok, akik igazán szeretik az autójukat, nem is tekintik valódi munkának az autómosást, hanem inkább egyfajta szabadidős tevékenységként gondolnak rá. Ha szép a végeredmény, az ember valósággal feltöltődik.

Azonban az autótisztításhoz, ápolásához szükséges eszközök sokszor erős vegyszerek. Ahhoz, hogy a makacs szennyeződéseket fel lehessen oldani, bizony sokszor maró, mérgező anyagokat kell használni. Erre a gyártók fel is hívják a figyelmet mind a termékek külső csomagolásán, mind a használati útmutatóban. Éppen ezért célszerű a POLIRTECH.HU webshopjából beszerezni védőfelszereléseket is.

Érdemes komolyan venni a figyelmeztetéseket!

Nem szabad félvállról venni a különféle veszélyekre figyelmeztető piktogramokat! Nem attól lesz férfi valaki, hogy ésszerűtlen kockázatokat vállal és maró, mérgező anyagoknak teszi ki a tüdejét vagy a bőrét.

Sajnos az a helyzet, hogy nem kell autósamponnal hajat mosni ahhoz, hogy a szer káros hatást tudjon kifejteni az emberre. Egyes vegyszereknek elég a bőrre vagy a szembe fröccsenni ahhoz, hogy irritációt okozzanak. Sőt, bizonyos vegyi anyagoknak már a gőzét belélegezve is károsodhat a tüdőnk.

Ami a pillanatnyi kellemetlenségen túl problémát jelent, hogy hosszú távon is számolnunk kell a következményekkel. Kiváltképp igaz ez, ha nemcsak egyszeri alkalomról van szó, hanem rendszeresen olyan szoros kapcsolatba kerülünk vegyszerekkel, amik ártalmasak az egészségre.

Mit lehet tenni megelőzésként?

Autóápolás során alapvető fontosságú a kesztyű viselete. Ezen túlmenően célszerű védőszemüveget, kendőt vagy fejvédőt viselni még a jelentéktelenebbnek tűnő munkálatokhoz is. A pormaszk használatát sokan elmulasztják, pedig a tüdő védelme éppolyan fontos, mint a bőré vagy a szemé.

Nem mindegy, milyen kesztyűt viselünk

Egy jó munkakesztyű az olajtól, a tisztítószerektől és azok maradványaitól is képes megóvni a kezeinket, sőt, még a bőr felsértését is megelőzheti. Kiemelt fontosságú, hogy a célnak megfelelő kesztyűt viseljünk, ha forró anyagokkal van dolgunk.

Amennyiben szúrós, éles tárgyakkal vagy sorjás felületekkel dolgozunk, akkor megfelelő vastagságú kesztyűt kell használni, aminek természetesen az anyaga sem mindegy. Egy modern munkavédelmi kesztyű nagyobb tapadást is biztosít, így elkerülhetünk egy csomó a fizikai sérülést és anyagi kárt is.

Válasszunk megfelelő kellékeket!

Ha olyan kiegészítőket vásárolunk, amelyekkel kényelmes a munka, akkor a kezünket is megóvhatjuk. Egy rossz fogással rendelkező ecset vagy kefe feltörheti a kezünket. Az is megeshet, hogy szimplán bosszúságot okoz az, ha lötyögnek a szerszámok, amikkel dolgozunk, ami rosszabb esetben az elvégzett munka minőségén is éreztetheti a hatását.

Amennyiben festékkel, higítóval lesz dolgunk, érdemes a munka előtt e célra kifejlesztett kozmetikummal bekenni a kezünket. Így egyszerűbb lesz megmosni majd a kezünket, és nem lesz esélye ezeknek az anyagoknak felszívódnia a kezünkről.

(Szponzorált tartalom)