keresés menü

Fókuszban a nagy belmagasság: így használható ki a legjobban egy galériás lakásban

A “galéria” szó említésére megjelenhet lelki szemeink előtt egy kis garzon, de egy nagyobb belterű családi ház is. Ha jól használjuk ki, a galéria sokkal nagyobbnak mutatja majd otthonunkat; ha rosszul, akkor zsúfoltabbnak. Hogyan érhetjük el vele a tágas térérzetet, és miként idomuljon ehhez a különböző helyiségek berendezése?

A stílus és a funkció találkozása

Nem mindegy, hány személyre tervezünk: ennek tudatában lehet ugyanis csak meghozni a fontosabb döntéseket a helykihasználás kapcsán. Az talán értelemszerű, hogy a nagyobb elemeket, melyek zsúfolt hatást keltenek, érdemes mellőznünk. Egyes helyiségeket pedig akár össze is vonhatunk egy modernebb enteriőr jegyében. Ha van egy nagy nappalink, ahhoz például hozzákapcsolhatjuk a konyhát is. A LivDan Home a konyhatervezés terén is segíthet megmutatni a legjobb megoldásokat, melyek a lakáshoz tökéletesen illeszkednek. 

Mihez kezdhetünk a magas beltérrel a gyakorlatban?

Minden helyiségnek más a funkciója – ebből adódóan az elrendezése is. Íme néhány ötlet, egy galériás lakásnál hogyan hozhatjuk ki minden szobánkból a maximumot: 

1.Alapszint: nappali, étkező és konyha

Az előtér ilyenkor szinte adja magát, hogy nappaliként használjuk. Ha ez egy kellően tágas tér, érdemes bekapcsolnunk ide a konyhát és az étkezőt is. Így szórakoztathatjuk vendégeinket akár a főzés közben is – nem is beszélve arról, hogy a teret sem szűkítjük feleslegesen. A térérzetet világos színekkel még tovább növelhetjük.

2. Egy kényelmes hálószoba

A pasztellszíneket továbbvihetjük a hálótérbe is, kialakítva ezzel ott is egy otthonos, pihentető hangulatot. A sokoldalú shabby chic, de akár a kifejezetten romantikus stílus is jól állhat ennek a helyiségnek.

3. Felső szint: a galéria maga

Az elvonulásra, pihenésre jobb lehetőséget aligha találhatnánk egy lakásban. Így a galériát is érdemes így kialakítanunk. Egy könyvespolc, egy állólámpa, néhány babzsák vagy egy kényelmes fotel olyan atmoszférát teremthet, hogy le sem akarunk majd jönni az emeletről sokáig.

4. Modern, mégis otthonos fürdőszoba

A fürdőszoba este a relaxáció, nappal pedig a felfrissülés szentélye. A napszakhoz mindig illő hangulatot a tükör fölötti világítással, a világos és sötét színek megfelelő kombinálásával teremthetjük meg.

Ebben segíthet a szakértői tekintet

Az, hogy miképp rendezzük be otthonunkat, hosszú távon is meghatározza a közérzetünket, általános hangulatunkat. Egy galériás lakás esetében pedig kifejezetten könnyű a részleteken elcsúszni. Ha szeretnéd minél jobban kihasználni az otthonodban rejlő lehetőségeket, a LivDan Home szakértői Budapesten és Debrecenben is a rendelkezésedre állnak, hogy megtervezzék és kivitelezzék számodra az álomlakást!

(Szponzorált tartalom)