keresés menü

Fő a biztonság!

Bár nagyon szép dolog a családtervezés, nem minden esetben van annak itt az ideje, így a párok az együttlétek legnagyobb részében inkább az örömöket hajszolják, és kevésbé gyermeknemzési szándékkal bújnak ágyba.

Ahhoz viszont, hogy se nem kívánt terhesség, se nemi betegség ne legyen a közös hancúr következménye, nem árt védekezni. Természetesen nem várható el senkitől, hogy hormonokkal tömje a testét, ezért mai írásunkban a lehető leguniverzálisabb védekezési módszert vesszük górcső alá!

Miért válaszd az óvszert?

Alkalmi kapcsolatokban mindenképp, de akár tartós párkapcsolat esetében is sokszor az óvszer bizonyul a legjobb védekezési módnak. Bár tökéletes biztonságot csak az önmegtartóztatás vagy a maszturbálás adhat, a SZEXSHOP.hu szexpatikájában kapható óvszerek segítségével is csaknem tökéletes biztonságban tudhatjátok magatokat. Főleg, ha szabályosan játszotok, de erről majd később értekezünk.

Az óvszer használata egyik félnek sem okoz olyan megterhelést, amit mondjuk a fogamzásgátló tabletta szedése okoz, hiszen ott hormonokkal befolyásolják a nők a szervezetüket azért, hogy a terhességet elkerüljék. 

Ezzel egyidejűleg az óvszer használata védelmet is nyújt a betegségekkel szemben, amelyet akarva-akaratlanul akár egy közösségi WC használata során is össze tud szedni a pár bármelyik tagja.

További előny az óvszer mellett, hogy akadnak speciális változatai, amelyek érdes, texturált felületükkel vagy esetleg kellemes ízükkel tovább fűszerezik az együttléteket.

Tartsd be a játékszabályokat!

Nem árt eleget ismételni, de csak akkor nyújt az óvszer védelmet, ha már a vásárlás pillanatában eleget teszel a szabályoknak. 

  1. Az első és legfontosabb, hogy a megfelelő méretet válaszd, ne akarj flexelni a boltban, hogy neked a King Size kell, mert abból könnyen terhesség vagy épp kórházi látogatás lehet.
  2. Tárold megfelelően, mert ha össze-vissza nyúzod a farzsebedben vagy a táskádban, akkor bizony akár meg is sérülhet, és máris nem tudja ellátni a feladatát.
  3. Időben húzd fel! Tudvalevő, hogy már az előnedvekben is akadnak feladatukat teljesíteni kész spermák, nem érdemes kockáztatni. 
  4. Bármennyire is csábító a partnered öle, ne kapkodj, helyezd fel rendesen az óvszert, hagyj elég levegőt a végén, hogy ne legyen szakadás az orgazmust követően!
  5. Használat után nem árt ellenőrizni az óvszert, mert ha esetleg találsz rajta szivárgást, akkor érdemes egy esemény utáni tablettát beszerezni.

Nem sok szabály ez, érdemes a kellemetlenségek elkerülése végett figyelni rájuk!

Csak felelősen!

Bár nehéz az izgalom hevében józan ésszel is gondolkozni, nem árt, ha erőt veszel magadon, mert még mindig sokkal könnyebb felhúzni az óvszert, mint kikúrálni magadat valamilyen betegségből, vagy ami még rosszabb, szembesülni egy pozitív terhességi teszttel és annak súlyos következményeivel!

(Szponzorált tartalom)