keresés menü

Fizikai és betanított munkák Matyóföldön

Az Egertől körülbelül húsz, Miskolctól nagyjából 40 km-re fekvő régióhoz több település is tartozik. Egyre népszerűbbek a munkakeresők körében, azok is megtalálhatják itt a boldogulásukat, akik fizikai vagy betanított munkát keresnek.

Raktáros

Mezőkövesd állás palettája, a többi matyóföldi település álláshirdetésével együtt megtalálható az Egerállás oldalán. Középfokú végzettséggel lehet jelentkezni raktáros munkakörbe, a mindennapokban a szállításhoz és a termeléshez szükséges alapanyagokat, tartozékokat kell összekészítenie az új kollégának és azokat kiadni a raktárból. Ezt a megfelelő dokumentációs rendszerben vezetnie is szükséges.

A következő lehetőség is a raktározás és szállítmányozás világából vett példa. Szállításvezető-helyettes munkakör betöltésére hirdet felvételt egy mezőkövesdi cég, ahol a szállításvezető mindennapi munkáját kell segíteni: szállítólevelek előkészítése és targoncás rakodás lesz a fő feladat. Jelentkezni középiskolai végzettséggel, targoncás jogosítvánnyal lehet.

Operátor

A betanított munkák közül a legnépszerűbb a gyártósori operátor. Az üzem fajtájától függően változhat az, hogy mit kell összerakni, de leggyakoribb az autóalkatrészek, a hűtőberendezések, akkumulátorok összeszerelése. 

Gyakori az is, hogy a munkaerőfelvétel munkaerőkölcsönző cégen keresztül történik, majd a sikeres betanulást követően kerülnek a cégek állományába az új kollégák. Feladatuk a munkautasítások elsajátítása, a termékegységek betanulása utasítások alapján, és természetesen a minőségi követelményeknek való megfelelés. 

Jelentkezni középfokú vagy szakmunkás végzettséggel lehet, vállalni kell a munka jellegéből adódóan a több műszakos munkarendet (akár 3-4 műszakot is).

Gépkezelő

Vannak olyan gépkezelői munkák is, amelyeket betanított munkaként lehet végezni. Az elmúlt időszak jelentős beruházásai miatt megnőtt a kereslet a gépkezelők iránt. A gyári pozíciók esetén feladat a termékegységek összeállítása a munkautasítások alapján, a gépek kezelése és műszaki felügyelete, a termelés dokumentálása. 

Az előzőhöz hasonlóan itt is eltérő műszakokban, akár éjjeli munkavégzést is tudni kell vállalni, jelentkezni középfokú vagy szakmunkás végzettséggel lehet.

Lakatos, szerszámkészítő

Mezőkövesden több fémmegmunkálással foglalkozó cég is működik. Ha ezekhez a vállakozásokhoz szeretnénk elhelyezkedni betanított munkára, akkor a szerszámkészítő egy jó lehetőség lehet. A szerszámkészítő a technológiai utasításoknak megfelelően a kovácsológép szerszámainak előszerelését, hevítését vállalja, ellenőrzi a kovácsoló szerszámokat, a használtakat tisztítja, és rendszerezi. A gyártás felől érkező kéréseket teljesíti.

A munkához szakmunkás bizonyítvány és fémipari ismeretek szükségesek.

Mezőkövesden és a környező településeken számos betanított és fizikai munka közül választhatunk, elég, ha a felsorolt példákra gondolunk ahhoz, hogy megbizonyosodjuk a munkák változatosságáról. 

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥