keresés menü

Férfi kötött pulóverek a mindennapi outfitekben – stílustippek

A kötött pulóverekről sokaknak még mindig a régi, kézzel kötött, karácsonyi pulcsik jutnak eszükbe. Azonban az aktuális férfidivat esetében már egészen más darabokról esik szó ezek kapcsán. A mai darabok ugyanis rendkívül stílusosak, így méltán megéri körülnéznünk ezek között, ha szeretnénk trendben maradni. Íme tehát egy pár tipp ehhez, hogy biztosan megfelelően válasszunk.

Milyen kötésű pulóvert válasszunk?

Ha valóban stílusosan szeretnénk megjelenni a mindennapokon, vagy akár a különleges alkalmakkor is újonnan vásárolt kötött pulóverünkben, akkor feltétlen oda kell figyelnünk a megfelelő kötés kiválasztására. Ez azt jelenti, hogy lehetőleg hanyagoljuk a régi, vastag fonalból készült, ritkás kötésmintázatú darabokat. Az igazán trendi kötött pulóverek ugyanis azok, amelyek vékony szálú anyagból, sűrű kötésmintázattal készültek. Ez nem azt jelenti, hogy ne vehetnénk néha elő a közös karácsonyi vacsorához egy-egy retró darabot, de ha nyilvánosan szeretnénk megjelenni, akkor mindenképp maradjunk a modern kötésű pulóvereknél. Az alábbi linken számtalan ilyen darabot találhatunk: https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Ferfi-kotott-puloverek-8384.html.

A megfelelő fazon megtalálása

Ahogyan a kötésmintázat is változott az évek alatt, úgy a fazonok terén is új távlatok nyíltak a kötött férfi pulóvereket illetően. Az aktuális trendeket ugyanis a kifinomult szabásvonallal rendelkező fazonok vezetik, amelyek követik a test vonalát. Fontos azonban kiemelnünk azt is, hogy ettől még nem feltétlen áll jól ez a fazon minden alkathoz. Ha ugyanis kicsit több súlyfelesleggel rendelkezünk, akkor érdemesebb lesz a bővebb fazonok között keresgélnünk. A testhezálló darabok ugyanis képesek eléggé kihangsúlyozni az előnytelen formákat is.

Színek és minták

A férfidivat terén számtalan olyan színárnyalat van, amely jelenleg nagy népszerűségnek örvend. Ilyen például a sötétkék, a szürke, a khaki, a piros vagy a sárga különféle árnyalatai. Itt csupán a saját ízlésünk szabhat a képzeletünknek határt. Arra viszont érdemes különös figyelmet fordítanunk, hogy kerüljük a túlzottan erős mintákkal díszített darabokat. A legjobb választást így tehát a minta nélküli és a visszafogott, diszkrét motívumokkal díszített kötött pulóverek jelentik – már ha a stílusos megjelenés a célunk. A norvég mintás pulóvereket nem kell feltétlen elfelejtenünk, ha kedveljük ezt a stílust, hiszen ezekből is fellelhetünk ma már számtalan diszkrétebb variációt.

Mivel viseljük őket?

Egy stílusos, modern megjelenésű kötött pulóvert nagyon sokféle outfitbe beilleszthetünk. A laza, utcai viseletektől kezdve egészen a kifejezetten elegáns stílusú szettekig mindenhez jól passzolnak a fentebb említett darabok. Viselhetjük őket farmernadrággal és sneakerrel, de akár egy elegáns hosszú ujjú ingre is ráhúzhatjuk őket, amihez szövetnadrágot és oxford cipőt húzunk. A lényeg csupán annyi, hogy a pulóver színe és mintázata kellő harmóniában álljon az adott outfit darabjaival.

(Szponzorált tartalom)