keresés menü

Férfi intim gyanta – miért számít?

A férfias elegancia, a stílusos megjelenés és az igényes higiénia – még az intim területeken is – kéz a kézben jár. Éppen ezért ma már nem tabutéma az intim gyanta használata a férfiak esetében sem, hiszen a frissesség és a szőrtelenség által elérhető igényesség nekik is ugyanúgy jár. Ha még nem jártál intim kozmetikai szalonban, akkor joggal merül fel benned a kérdés, hogy miért számít ennyit a férfi intim gyanta használata? Mi ez egyáltalán és mióta veszik igénybe a férfiak is? Cikkünkben igyekeztünk a legtöbb kérdést körbejárni annak érdekében, hogy a férfi intim gyanta népszerűségét megmagyarázzuk. Tarts velünk!

Mi az az intim gyantázás?

Egy igazán egyszerű, de nagyon hatékony intim szőrtelenítési megoldásról beszélünk. Speciálisan az érzékeny, kényes területekre kifejlesztett MicroWaxing eljárással hosszantartó selymességet és rugalmas, mégis puha bőrfelületet érhetsz el.

Ezt a kellemes érzést ráadásul még az igényesség és ápoltság érzésével is megkoronázhatod, hiszen a férfi intim gyanta nemcsak a szőrtelenítésért, hanem az elhalt hámsejtek eltávolításáért is felel. A kezelés alatt és után is érdemes a megfelelő hidratáló krémekkel regenerálni a bőrt, így megelőzhetőek a gyulladások, a viszketés és az utólagos szőrbenövés is. 

Még sosem szőrtelenítettél a kényes területeken? Vagy csak borotválkozni szoktál? A férfi intim gyanta használata ekkor egy kis kellemetlenséggel járhat, de hidd el, ha rendszeresen eljársz az intim kozmetikai kezelésekre, akkor idővel teljesen fájdalommentessé válhat.

Mióta veszik igénybe a férfiak is?

Sokáig csak és kizárólag a nők használták ezt a szőrtelenítési eljárást, ami eredetileg Brazíliából érkezett meg az amerikai sztárok, majd a hétköznapi emberek életébe. Hatékonysága és a magas fokú higiénia érzése miatt azonban elképesztő sebességgel terjedt el más országokban is. Korábban igazán tabutéma volt a férfiak intim higiéniája – így az intim szőrzet eltávolítása és a férfi intim gyanta használata is. Ma már azonban egyre népszerűbb a férfiak körében is az intim gyanta használata. 

De mióta is van ez így a férfi intim gyanta esetén? Álljunk meg itt egy pillanatra, hiszen már az ókori római és egyiptomi férfiak is szőrtelenítettek, gyakran az egész testüket! Ennek akkoriban két oka is lehetett: az egyik az az, hogy így jobban megmutathatták az izmos testüket (védelmi funkció), a másik pedig az, hogy így az intim higiénia is fenntarthatóbb volt számukra. A hűvösebb Európában viszont ez egyáltalán nem volt divat.

Nálunk leginkább a női intim gyanta terjedt el és csak a fiatalabb generáció kezdett el az intim higiénia ilyen fokú alkalmazásával foglalkozni. Tehát a kérdésre a válasz: körülbelül néhány évre, 1-2 évtizedre tekinthetünk vissza az európai intim gyantázásra a férfiak esetében.

Mit adhat az intim gyantázás a férfiaknak?

A férfiak bőre ugyanúgy igényli az ápolást, ezért a férfi intim gyanta használata is teljesen természetes lépés az igényesség felé. A bőrápolással ugyanis nemcsak a bőr simasága és puhasága érhető el, ami az életvitel során minőségbeli változásokat is generál. Ugyanolyan fontos szerepet kap a higiénia könnyebb és hatékonyabb fenntarthatósága is.

A szőrtelenséggel és az elhalt hámsejtek eltávolításával a bőr végre fellélegezhet és regenerálódhat a férfi intim gyanta által. Az intim gyantázáskor használt mélyhidratáló, bőrápoló krémek segítségével a bőr visszanyerheti a rugalmasságát is; így egészségesebb, ellenállóbb, valamint gyulladásoktól és szőrbenövésektől mentessé tehető a felület.

Mindemellett a férfi intim gyantával járó szőrtelenséggel a sportok, a mozgás és a mindennapok is kényelmesebbé válhatnak, hiszen nem okoz problémát a ruhával való dörzsölődés és az izzadás sem. Egy intim kozmetikában kezelt sima felületen ugyanis az izzadságszag nem érződik annyira, mint például egy nagyobb szőrzeten és a kellemetlen szőrbecsípés is már a múlté lehet.

De hogyan hat a férfi intim gyanta a szexuális kapcsolatokra? A sima bőrfelület részről érzékenyebb is, ezért fokozottabb érzékiségű intim együttlét jöhet létre. A szőrtelen bőrfelület teljesen más élményt ad és ezzel a kellemes érintések és a kényeztető hatások is jobban érvényesülnek.

Miért számít(hat)?

Elsősorban fontos, hogy bármit is teszel, azt magadért tedd. Azért, mert szeretnéd elérni az ápoltság és az igényesség felemelő érzését a férfi intim gyanta alkalmazásával. Vagy pedig azért, mert jól érzed magad a bőrödben sportoláskor és a mindennapokban, esetleg azért, mert az izzadás okozta szagokat csökkentheted. 

Ha pedig más előnyöket is figyelembe veszünk a férfi intim gyanta használatakor, akkor például meglepheted ezzel a párodat is, aki biztosan nagyra értékeli majd a szőrtelenséggel járó selymes érzést az együttlétek során. Teljesen más szintre léphet ezáltal a kényeztetés is, hiszen a szőrtelen bőr kellemesen érzékenyebbé válik az érintésre is.

Reméljük, hogy cikkünkben megtaláltad a válaszokat arra, hogy mióta is létezik a férfi intim gyanta és miért előnyök ennek az alkalmazása. Amennyiben még nem próbáltad és nem szeretnél ezzel kísérletezni, abban az esetben érdemes felkeresned a Naturiti intim kozmetikát, ahol barátságos, mégis profi környezetben szabadulhatsz meg az intim szőrzettől!

(Szponzorált tartalom)