keresés menü

Ezzel az öt dologgal modern hangulatot varázsolhatsz az otthonodba

Minimalista, letisztult terek, világos színek, absztrakt alkotások és a lehető legkevesebb dísztárgy: talán ezek a modern terek legfőbb jellemzői. Ebben a cikkben arra mutatunk ötleteket, hogyan alakíthatod át az amerikai konyhás nappalidat egy nagyvárosi, minimalista térré, akár kisebb költségvetésből is.

Egyszerű burkolatok

Ha egy kicsit nagyobb átalakítás is belefér, akkor a burkolatokhoz érdemes hozzányúlni. A modern stílus fő jegyei az egyszerűség és a letisztultság. Ez szempont lehet a konyha burkolat kiválasztásánál, de ne félj attól sem, hogy a nappali rész is hideg burkolatot kapjon, nem csak azért, mert stílusban passzol, hanem mert időtálló is. A beton hatású, márványos vagy világos, bézs színű spanyol járólap kínálatból biztosan megtalálod a hozzád és otthonodhoz legjobban passzolót. Ráadásul, ha világosabb színű burkolatot választasz, akkor azzal még a térérzetet is növeled.

Second hand bútorok

Ne félj a használt bútoroktól! Egy-egy online vagy személyes garázsvásáron különleges és egyedi darabokra bukkanhatsz, amelyek ráadásul pénztárcabarátabbak is, mint új társaik. Egyszerű vonalvezetés, fémes színek, a díszítő elemeket teljesen mellőző bútorokkal biztosan nem foghatsz mellé. Ha meglátod ezeket a jegyeket egy régebbi, felújításra szoruló bútordarabban, akkor vérmérsékletedtől és kézügyességedtől függően még az újjá varázslást is bevállalhatod.

DIY dekoráció, képek

A minimalista dizájnban nem sok teret kapnak a dísztárgyak, így tulajdonképpen, már azzal spórolhatsz, hogy ilyeneket nem kell vásárolnod. Ha mégis tele van a padlás ezekkel, akkor egy-egy tárolódoboz lehet a segítségedre. Azok a díszek, amelyek jól passzolnak a minimalista dizájnhoz, főleg az absztrakt, monokróm képek, szobrok, a megújult otthonodban is helyet kaphatnak. Emellett érdemes szétnézted feltörekvő fiatal magyar művészek alkotásai között is, amivel nem csak az ő munkásságukat támogatod, de igazi kincsekre is lelhetsz. Na és persze az is lehet, hogy benned lakozik egy művész, akkor adj magadnak esélyt, varrj meg te egy-egy díszpárna huzatot vagy próbáld ki, hogy mutatna pár jól sikerült fotód fekete-fehérben kinyomtatva, egy egyszerű keretben.

Frissességet hozó növények

Eléggé hideg hatást is kelthet egy-egy minimalista, modern nappali, konyha. Hogy ezt elkerüld, vesd be a növényeket. Ezzel egy kis életet lehelsz a térbe, frissebbé teszed a helyiséget. Nyugodtan válassz gondozásmentes, vagyis műanyag növényeket, ha úgy érzed az élő virágok nem neked valók. Ma már szinte csak centiméterekről lehet megállapítani, hogy igazi vagy műnövények díszítik-e az otthonodat.

(Szponzorált tartalom)