keresés menü

Ezt kell tennie, ha PD-elem felújításra van szüksége

A PD-elem egy befecskendezési eljárás, ami az adagoló és a porlasztó egybeépítésével jött létre. A közvetlen befecskendezésű turbódízel motoroknál alkalmazzák ezt a technológiát.

Számos előnye közül kiemelkedik, hogy nagyobb befecskendezési nyomás biztosítására képes. Az elektronikus szabályozás pontosabban időzíthető, köszönhetően a szállítócsövek elhagyásának. Így a porlasztás precíz és kitűnő lesz.

Persze van azért hátránya is a technológiának. Nagy hengerszám esetén elszállhatnak a költségek. A magas nyomás következtében hangosabb a folyamat, ami az utastérben helyet foglalók számára zavaró lehet. A nagy nyomás másik, súlyosabb következménye, hogy nagy igénybevételnek vannak kitéve az alkatrészek, ezáltal csökken az élettartamuk.

Nem minden PD-elem újítható fel

Ha autója PD-elemét szeretné bevizsgáltatni vagy felújíttatni, akkor mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni ezzel. Érdemes tudni, hogy a Siemens gyártmányú PD-elemek gyorsabban tönkremennek, mint a BOSCH termékei. Ráadásul a Siemens, VDO és Continental PD-elemek nem is felújíthatóak.

Jó hír azonban, hogy a Bosch gyártmányú PD-elemeket fel lehet újítani gyári alkatrészekkel. Ezekre alapesetben egy év garancia jár, ha az ember a felújítást szakszervizben végezteti el. Fontos, hogy a számlát érdemes megőrizni a félreértések elkerülése érdekében.

Így igényelhet PD-elem felújítást

Ha PD-elemet szeretne felújíttatni, először bevizsgálást kell kérnie. A Tamorin Kft. esetében gyári próbapadon történik ez a folyamat. A referenciaértékek alapján meg tudják mondani, hogy az alkatrész működőképes-e.

Az, hogy egy PD-elem felújítható-e, egyrészt függ a típusától, ahogyan azt fent már említettük. Másrészt pedig függ attól, hogy van-e elérhető alkatrész a felújításhoz. Szerencsés esetben elvégezhető a felújítás, ám ha nem, akkor sincs vész. Ekkor cseredarabbal orvosolható a probléma. Cseredarabot akár egy nap alatt is tudnak küldeni. Van utángyártott alkatrészek segítségével felújított PD-elem és természetesen gyári is.

A megrendelés folyamata

PD-elem felújítása kapcsán érdemes mindenképpen nagy tapasztalattal rendelkező céget megbízni, mint a már említett Tamorin Kft. Jó hír, hogy ők nemcsak Budapesten folytatják tevékenységüket, hanem akár Esztergomból, Debrecenből vagy Békéscsabáról is keresheted őket.

Telefonon tudsz velük egyeztetni a részletekről. Elmondják, hogy a konkrét probléma milyen összeg ellenében orvosolható, és milyen szállítási időt vesz igénybe. Konkrét árlista nincs, hiszen függ a PD-elem típusától és a hibától is a végösszeg. Ha az egyeztetés sikeres, akkor küldik a futárt, aki beszállítja az alkatrészt a műhelybe.

A felújított alkatrészt vagy a cseredarabot vissza is szállítják a számla és a garancialevél társaságában. 

(Szponzorált tartalom)